Energietransitie

PO EC-2 VMBO-t
Energietransitie
toelichting en uitleg
1 / 16
suivant
Slide 1: Diapositive
EconomieMiddelbare schoolvmbo tLeerjaar 4

Cette leçon contient 16 diapositives, avec diapositives de texte et 2 vidéos.

time-iconLa durée de la leçon est: 45 min

Éléments de cette leçon

PO EC-2 VMBO-t
Energietransitie
toelichting en uitleg

Slide 1 - Diapositive

AANTEKENINGEN
* deze lesson Up sessie geeft je veel informatie voor je PO, let op en maak aantekeningen want alles is "nieuw" en recent en staat nog niet in je boeken.
* schrijf dus zoveel mogelijk op en kijk vooral op welke websites informatie te vinden is.

Slide 2 - Diapositive

Slide 3 - Diapositive

Slide 4 - Diapositive

Slide 5 - Diapositive

“ Het Parijs Akkoord is tot nu toe het meest omvattende voornemen van de VN om de door de mens veroorzaakte klimaatverandering wereldwijd aan te pakken 
Het Klimaatakkoord van Parijs is een wereldwijde overeenkomst van de Verenigde Naties ondertekend door vrijwel alle landen ter wereld. Hierin zijn onder andere vrijwillige afspraken gemaakt om de opwarming van de aarde af te remmen door de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. Het doel is om de opwarming wereldwijd gemiddeld tot ruim beneden de 2°C te beperken ten opzichte van de gemiddelde temperatuur op aarde voor de industriële revolutie. Het akkoord verplicht de deelnemende landen om plannen in te dienen voor nationaal klimaatbeleid en om over de uitvoering daarvan te rapporteren. De inspanningen die landen nu hebben beloofd voor de komende jaren zijn niet genoeg om de opwarming tot ruim beneden 2°C te beperken. Nederland heeft als gevolg van het Klimaatakkoord een Klimaatwet aangenomen en streeft ernaar om de broeikasgasuitstoot binnen Nederland in 2030 te halveren en in 2050 terug te brengen naar netto bijna nul.

Slide 6 - Diapositive

Slide 7 - Diapositive

Slide 8 - Diapositive

Wereldleiders, beroemdheden, ngo's en klimaatactivisten verzamelen zich in de Schotse stad Glasgow voor de COP26, in de volksmond ook wel de klimaattop genoemd. Op die top moeten concrete plannen worden gesmeed om klimaatverandering tegen te gaan en de opwarming van de aarde - liefst - onder de 1,5 graden te houden.

Slide 9 - Diapositive

Slide 10 - Vidéo

KLIMAATconferentie
De Klimaatconferentie van Glasgow 2021 (COP26) is een conferentie van de Verenigde Naties over klimaatverandering, die gehouden wordt in de Scottish Events Campus te Glasgow, Verenigd Koninkrijk, in partnerschap met Italië. De conferentie is de 26ste Conference of the Parties (COP26) in het kader van het Klimaatverdrag (UNFCCC), de 16e sessie van de partners in het Kyoto-protocol (CMP 16), en de 3e sessie van de partners in uitvoering van het Akkoord van Parijs (CMA 3). De conferentie volgt op de Klimaatconferentie in Madrid in 2019 – COP25.

De conferentie was aanvankelijk gepland van 1 tot 12 november 2020. Vanwege de coronapandemie in 2020 werd echter besloten de conferentie uit te stellen tot eind 2021. Ook de tussentijdse besprekingen in Bonn werden verschoven.[1]

Slide 11 - Diapositive

Wat zie je in deze slide en welk verband heeft dit met het thema?

Slide 12 - Diapositive

Slide 13 - Diapositive

Putin en Rusland
nou èn ?                         

Slide 14 - Diapositive

Slide 15 - Vidéo

Vragen ??
In SOM staat de digitale uitleg op donderdag 29 september genoteerd, de dag van de uiterste inlevering van PO ec-2 voor economie.
Eerder mag.

SUCCES!

Slide 16 - Diapositive