Syrisch conflict: burgeroorlog of internationaal conflict?
Syrisch conflict: burgeroorlog of internationaal conflict?
1 / 13
suivant
Slide 1: Diapositive
Cette leçon contient 13 diapositives, avec quiz interactifs et diapositives de texte.
Éléments de cette leçon
Syrisch conflict: burgeroorlog of internationaal conflict?
Slide 1 - Diapositive
Cet élément n'a pas d'instructions
Leerdoel
Aan het einde van deze les kan je beargumenteren waarom het conflict in Syrië zowel een burgeroorlog als een internationaal conflict is.
Slide 2 - Diapositive
Dit is de slide waarop het leerdoel van de les wordt geïntroduceerd.
Wat weet je al over het conflict in Syrië en waarom het een burgeroorlog en een internationaal conflict is?
Slide 3 - Carte mentale
Cet élément n'a pas d'instructions
Inleiding
Sinds 2011 is Syrië verwikkeld in een conflict dat tot op de dag van vandaag voortduurt. Het wordt vaak beschreven als een burgeroorlog, maar ook als een internationaal conflict. Maar waarom eigenlijk?
Slide 4 - Diapositive
Dit is de slide waarop de docent de les introduceert en de leerlingen nieuwsgierig maakt naar het onderwerp.
Wat is een burgeroorlog?
Een burgeroorlog is een gewapend conflict tussen verschillende groepen binnen een land. Het gaat hierbij om een conflict tussen de eigen burgers van een land.
Slide 5 - Diapositive
Dit is de slide waarop de definitie van een burgeroorlog wordt uitgelegd. De leerlingen kunnen deze definitie onthouden voor de rest van de les.
Wat is een internationaal conflict?
Een internationaal conflict is een gewapend conflict tussen twee of meer landen. Het gaat hierbij om een conflict tussen burgers van verschillende landen.
Slide 6 - Diapositive
Dit is de slide waarop de definitie van een internationaal conflict wordt uitgelegd. De leerlingen kunnen deze definitie onthouden voor de rest van de les.
Hoe begon het conflict in Syrië?
Het conflict begon als een protestbeweging tegen de regering van president Bashar al-Assad. Deze protesten werden met geweld neergeslagen, waardoor het conflict verder escaleerde.
Slide 7 - Diapositive
Dit is de slide waarop wordt uitgelegd hoe het conflict in Syrië begon. De docent kan de leerlingen vragen om te bedenken of dit een burgeroorlog of een internationaal conflict is.
Wie zijn er betrokken bij het conflict?
Er zijn veel verschillende partijen betrokken bij het conflict, zoals de regering van Assad, rebellen, terroristische groeperingen en buitenlandse landen zoals Rusland en de Verenigde Staten.
Slide 8 - Diapositive
Dit is de slide waarop de verschillende partijen die betrokken zijn bij het conflict worden besproken. De docent kan de leerlingen vragen om te bedenken welke partijen bij een burgeroorlog horen en welke bij een internationaal conflict.
Waarom is het een burgeroorlog?
Het conflict in Syrië begon als een opstand van burgers tegen de regering van Assad. Hierdoor wordt het conflict gezien als een burgeroorlog.
Slide 9 - Diapositive
Dit is de slide waarop wordt uitgelegd waarom het conflict in Syrië een burgeroorlog is. De docent kan de leerlingen vragen om zelf argumenten te bedenken waarom het een burgeroorlog is.
Waarom is het een internationaal conflict?
Er zijn veel buitenlandse landen betrokken bij het conflict in Syrië, zoals Rusland en de Verenigde Staten. Hierdoor wordt het conflict gezien als een internationaal conflict.
Slide 10 - Diapositive
Dit is de slide waarop wordt uitgelegd waarom het conflict in Syrië een internationaal conflict is. De docent kan de leerlingen vragen om zelf argumenten te bedenken waarom het een internationaal conflict is.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.
Slide 11 - Question ouverte
De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.
Slide 12 - Question ouverte
De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.
Slide 13 - Question ouverte
De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.