Cette leçon contient 30 diapositives, avec quiz interactifs et diapositives de texte.
La durée de la leçon est: 50 min
Éléments de cette leçon
Rococo
Slide 1 - Diapositive
Slide 2 - Diapositive
Slide 3 - Diapositive
Bekijk afbeelding 5.3. Een gelukkig toeval onder de schommel op afbeelding 5.3 wordt gezien als een schilderij uit de rococo. Waaraan kun je zien dat het schilderij een erotische scène voorstelt? Noem drie kenmerken:
Slide 4 - Question ouverte
De nadruk ligt bij dit schilderij op de vrouw op de schommel. Leg uit hoe het komt dat de nadruk ligt op de vrouw op de schommel. Geef hiervoor drie reden:
Slide 5 - Question ouverte
Slide 6 - Diapositive
Slide 7 - Diapositive
Slide 8 - Diapositive
Slide 9 - Diapositive
Slide 10 - Diapositive
Slide 11 - Diapositive
In de uitgestrekte parken van het enorme barokpaleis Schloss Nymphenburg ligt het paviljoen Amalienburg. Het paviljoen is gebouwd in de stijl van de rococo. Op de vorige afbeelding is een foto van de rijk versierde Spiegelzaal. 1. Noem aan de hand van deze afbeelding drie kenmerken van de rococo-interieurkunst.
Slide 12 - Question ouverte
Slide 13 - Diapositive
Op afbeelding op de vorige dia zie je hoe het paleis omringd wordt door de natuur. Op welke manier is het interieur van de Spiegelzaal betrokken bij de natuur buiten? Noem twee aspecten.
Slide 14 - Question ouverte
De stijl van de rococo lijkt veel op de barok. In welk opzicht komt rococo overeen met de barok en waarin verschillen deze stijlen:
Slide 15 - Question ouverte
Slide 16 - Diapositive
Slide 17 - Diapositive
Slide 18 - Diapositive
Slide 19 - Diapositive
Slide 20 - Diapositive
Slide 21 - Diapositive
Slide 22 - Diapositive
Slide 23 - Diapositive
Slide 24 - Diapositive
porselein lieflijk elegant veelkleurig duur en verfijnd
Slide 25 - Diapositive
Slide 26 - Diapositive
Dit soort porselein wordt in de rococo veel gemaakt voor de aristocratie. Porseleinwerk kwam oorspronkelijk uit China, maar er wordt een eigen draai aan gegeven in de rococo.
Slide 27 - Question ouverte
Het vervaardigen van porselein was een ingewikkeld proces. Pas kort voor 1710 lukte het een paar Duitsers die in Leiden studeerden om zelf porselein te produceren. Algauw verhuisde hun porseleinfabriek naar Meissen in Duitsland, waarna meer Duitse vorsten een porseleinfabriek begonnen. Wat was de reden dat vorsten zoveel belangstelling voor porselein hadden en het graag verzamelden en gebruikten?