OLT S1 keuzemoment P2 Leerjaar 2021

OLT keuzes periode 2 klas 1 
1 / 12
suivant
Slide 1: Diapositive
Mens & MaatschappijMiddelbare schoolvmbo bLeerjaar 1

Cette leçon contient 12 diapositives, avec diapositives de texte.

time-iconLa durée de la leçon est: 40 min

Éléments de cette leçon

OLT keuzes periode 2 klas 1 

Slide 1 - Diapositive

doel
- je weet wat de nieuwe OLT-lessen inhouden 
- je maakt een voorlopige keuze op papier




Slide 2 - Diapositive

Wat kun je kiezen
  • muziek
  • geschiedenis
  • knutselen
  •  techniek
  • hup naar buiten
  • spelletjes
  • lessen in geluk
  • leerlingenraad

Slide 3 - Diapositive

Muziek
Met wat doorzettingsvermogen en veel oefenen leer je een volwaardig muziekinstrument bespelen. Het is wel prettig als je thuis ook een instrument hebt om verder te oefenen, maar het is niet noodzakelijk. Je kunt kiezen uit, gitaar, basgitaar, drums, keyboard en zang.
Heb je een eigen ander instrument en je mag dat mee naar school nemen, dan mag dat natuurlijk ook in de OLT muziek.

Slide 4 - Diapositive

Geschiedenis
Bij de OLT Geschiedenis kruipen jullie in de huid van een historicus en maken jullie zelf het verhaal. Jullie werken alleen of in tweetallen. Om het verhaal goed te kunnen vertellen maak je een kijkdoos. Je maakt bijvoorbeeld het Colosseum na, met gladiatorengevechten. Of je maakt de grafkamer van een piramide na, met een sarcofaag. Dit doe je in een oude schoenendoos of andere kartonnen doos.
Als de kijkdoos af is, moet je het verhaal nog vertellen. Je gaat over jouw kijkdoos een filmpje maken. Hierbij vertel je over jouw gekozen onderwerp.

Slide 5 - Diapositive

Knutselen
Vind jij het leuk om creatief bezig te zijn? We gaan tijdens deze uren werken met leuke materialen, samen aan de slag om iets moois te maken. Bijvoorbeeld stippen met verf op kaarten of porselein of diamond painting. Fijn om samen wat te leren en vooral ook ontspannen bezig te zijn! Misschien wordt het wel je nieuwe hobby! Doe je mee? 

Slide 6 - Diapositive

Techniek
Ben jij geïnteresseerd in techniek? Praktisch bezig zijn, praktisch leren, ontdekkend leren hoe dingen werken, bijvoorbeeld kracht of elektriciteit. Dan is deze module echt iets voor jou!

Slide 7 - Diapositive

Hup naar buiten
Vind jij het fijn om lekker buiten te zijn en lekker te wandelen? Iedere les gaan we een stuk wandelen (dus ook wanneer het regent!). Dit gaan we dmv fototochten doen, deze gaan we ook zelf maken. Ook gaan we een aantal keer geochashen. Zorg dus op maandagen voor een dikke jas en evt paraplu.

Slide 8 - Diapositive

Spelletjes
Er zijn super veel leuke gezelschapsspellen. Niets zo fijn als samen een leuk uitdagend spel spelen. Met twee of een grotere groep, van schaken, Kolonisten van Catan, tafelvoetbal tot een kaartspel. Behendigheidspellen of flink moeten nadenken en tactisch spelen. Fijn om een uur flink actief bezig te zijn! Natuurlijk mag je ook zelf aangeven welk spel je graag zou willen leren, spelen met anderen.

Slide 9 - Diapositive

Lessen in geluk
Wist je dat gelukkige mensen socialer en energieker zijn, populairder bij anderen en later meer geld verdienen?!
Ze zijn ook nog eens vriendelijker, hebben meer zelfvertrouwen en leven langer.
  Wie wil dat nou niet!
We gaan aan de slag met filmpjes, vision boards en random acts of kindness.
Kom je proeven van de lessen in geluk en jezelf een beetje gelukkiger maken? 


Slide 10 - Diapositive

Leerlingenraad
Op school wordt er van alles bedacht en besloten voor de leerlingen. Maar nog belangrijker vinden we het dat de leerlingen zelf mee gaan denken over school. Want wie weten er nu beter wat goed voor ze is dan de leerlingen zelf! Dus zijn wij op zoek naar een aantal actieve, creatieve leerlingen die samen gaan nadenken, in gesprek gaan met docenten of directeur over allerlei zaken van school. Bijvoorbeeld over hoe de aula er uit ziet en hoe we deze beter kunnen inrichten voor jullie. Maar ook over welke lessen jullie nou echt belangrijk vinden, enz enz. En niet alleen maar praten maar vooral ook samen zaken aanpakken! Doen!!

Slide 11 - Diapositive

Kiezen!
Ga nu in overleg met je mentor en je ouders wat een goede keus voor jou is.

Donderdag gaan we de keuze definitief in Zermelo maken.

Succes en veel plezier

Slide 12 - Diapositive