Overdracht gesprek voeren

 Het oefenen van een overdracht
1 / 11
suivant
Slide 1: Diapositive
AgoMBOStudiejaar 2

Cette leçon contient 11 diapositives, avec diapositives de texte.

time-iconLa durée de la leçon est: 60 min

Éléments de cette leçon

 Het oefenen van een overdracht

Slide 1 - Diapositive

Lesinhoud
Het voeren van een overdrachtsgesprek

Slide 2 - Diapositive

lesdoelen
Je kunt aan het einde van de les een overdrachtsgesprek/evaluatiegesprek voeren van een zorgvrager. 

Slide 3 - Diapositive

Vandaag!
Jullie krijgen een rol toegedeeld. We wisselen om.
Elkaar observeren
Elkaar feedback geven volgens de feedback rollen   

Bereid het gesprek voor met de geleerde theorie en voer uit.

Slide 4 - Diapositive

Informatie 
Naam: Regien Jansen- de Vries
Verjaardag, leeftijd 13 augustus 82 jaar
Geboorteplaats Asperen
Burgerlijke staat Gehuwd (al 53 jaar)
Kinderen: 4 (2 zonen, 2 dochters)
Levensovertuiging: Gereformeerd
Vroeger beroep : Verpleegkundige en lerares
Vroegere hobby's/ interesses: Dansen, op een terrasje zitten, autorijden, zwemmen, koken

Slide 5 - Diapositive

Huidige situatie
Mevrouw is nu al twee maanden in het verpleeghuis aan het revalideren. In eerste instantie wilde ze dit niet. De vraag is of mevrouw al naar huis kan. Ze heeft ingestemd met de opname op voorwaarde dat ze na 6 weken weer naar huis kan. De amputatiestomp is gehard en de prothese is aangemeten. Mevrouw kan met behulp van een verzorgende de prothese aan doen. Maar wordt bij het lopen nog begeleid. De fysiotherapeut loopt met mevrouw korte afstanden, dit gaat goed. Voor lange afstanden gebruikt mevrouw nog een rolstoel. Traplopen gaat langzaam beter. Na 6 weken revalidatie heeft er een MDO plaatsgevonden. Hierin is besproken met mw. En haar echtgenoot dat mw. niet naar huis kan in verband met haar mobiliteitsproblemen. Mw. Wordt overgeplaatst naar een somatische afdeling binnen de instelling waar mw. nu verblijft. Mw. is hier erg verdrietig en boos over. Ze had zelf gedacht dat ze nog wel naar huis kon en vindt het moeilijk om te verwerken dat dit niet gelukt is.

Slide 6 - Diapositive

Voorgeschiedenis
Mevrouw Zorgdrager werd 82 jaar geleden geboren als jongste dochter van een gezellig gezin. Ze groeide op samen met haar 2 broers en haar zus. Ze had veel interesse voor haar omgeving en was altijd te vinden voor een nieuwe uitdaging. Mevrouw hield van gezelligheid en kwam op voor zwakkeren. Mevrouw volgde in Maastricht de opleiding voor verpleegkundige. Daar ontmoette zij een ingenieur, waarmee ze op 29-jarige leeftijd trouwde. Mevrouw bleef na haar huwelijk parttime werken op een chirurgische afdeling. Samen kregen ze 2 dochters en 2 zonen. Tijdens de zwangerschappen had mevrouw last van spataderen. Daar had ze weinig last van, als ze tijdens haar werk maar steunkousen droeg. Haar kinderen hadden een leuke jeugd en gingen studeren en op zichzelf wonen. Mevrouw liet zich twee keer operatief helpen aan haar spataders. Na verloop van tijd namen de pijnklachten in beide benen toe. Kleine wondjes aan haar onderbenen en voeten ten gevolge van stoten genazen niet. Op advies van haar specialist ging mevrouw veel lopen en fietsen. 


Slide 7 - Diapositive

De klachten namen echter nog steeds toe. Hiervoor werd mevrouw eerst in haar rechterbeen gelaserd. Dit hielp niet afdoende. Vandaar dat er gekozen is voor een operatie (bypass)s.
Mevrouw bleef een paar jaar klachtenvrij. Daarna nam de pijn weer toe en beheerste de pijn haar leven. Mw. is hierdoor gestopt met werken.
Mevrouw kreeg vijf maanden geleden een bacteriële infectie in haar rechtervoet. Ze was daardoor wekenlang ernstig ziek. In gezamenlijk overleg werd toen besloten het rechteronderbeen te amputeren, dit gebeurde toch nog vrij acuut, drie maanden geleden. Op dit moment heeft mevrouw daar geen pijn meer aan. Mevrouw werd voor verdere revalidatie op een somatische afdeling van een verpleeghuis opgenomen.


Slide 8 - Diapositive

Rollen
Dochter
Partner
verzorgende
observator 

Slide 9 - Diapositive

lesdoelen
Je kunt aan het einde van de les een overdrachtsgesprek voeren van een zorgvrager. 

Slide 10 - Diapositive

Slide 11 - Diapositive