Casus - Operation Jodari (Basisschool)

SEA SHEPHERD CASUS
OPERATION JODARI

1 / 15
next
Slide 1: Slide
BasisschoolGroep 5-8

This lesson contains 15 slides, with interactive quizzes, text slides and 4 videos.

time-iconLesson duration is: 20 min

Introduction

This Case Study connects with our Lessons: Illegal, Unreported and Unregulated (IUU) Fishing 1 - 4. It focuses on our campaign Operation Jodari supporting the government of Tanzania to patrol their waters for illegal fishing activity.

Instructions

This Case Study connects with our Lessons: Illegal, Unreported and Unregulated (IUU) Fishing 1 - 4.  It focuses on our campaign Operation Jodari supporting the government of Tanzania to patrol their waters for illegal fishing activity.  

This Case Study takes 20 minutes to complete.

Contact: education@seashepherdglobal.org
© Sea Shepherd 2021

Instructions

Items in this lesson

SEA SHEPHERD CASUS
OPERATION JODARI

Slide 1 - Slide

Deze les wordt gegeven door Sea Shepherd. Sea Shepherd is een maritieme natuurbeschermingsorganisatie met een missie om de oceanen en het zeeleven te beschermen. Sea Shepherd werkt wereldwijd aan een reeks problemen die van invloed zijn op de oceaan en voert elk jaar talloze directe actiecampagnes. IUU is een probleem waar Sea Shepherd aan werkt.
Wat je al weet...
Wat je gaat leren...
Actie vereist!

Test jouw kennis
Klik op de afbeelding
Bekijk de video

Slide 2 - Slide

Tijdens deze les gebruiken we de volgende symbolen om leeractiviteiten en acties aan te duiden.
Documenting IUU and by-catch.
Operation Jodari - Tanzania

Slide 3 - Slide

Operation Jodari, gelanceerd begin 2018, is een campagne in samenwerking met de regering van de Verenigde Republiek Tanzania om illegale, niet gerapporteerde en ongereglementeerde visserij (IUU) visserij in de westelijke Indische Oceaan aan te pakken, met wetshandhavers van de Deep Sea Fishing Authority, Tanzaniaanse marine en het Multi-Agency Task Team (MATT) patrouilleren met Sea Shepherd-bemanning aan boord van de Ocean Warrior.

Sea Shepherd voorzag de Ocean Warrior van ervaren bemanning, terwijl de Tanzaniaanse regering 10 wetshandhavers leverde met de Deep Sea Fishing Authority, de Tanzaniaanse marine en het Multi-Agency Task Team (MATT). De handhavers hebben de bevoegdheid om bij een wetsovertreding van de Tanzaniaanse wet aan boord te gaan, schepen te inspecteren en te arresteren. De MATT wordt geleid door de Tanzaniaanse politie en omvat de Tanzania Forest Services, de Wildlife Division, Fisheries Division, Tanzania Drug Enforcement Agency en de Tanzania Intelligence and Security Service. Het werd opgericht om zich te richten op individuen en netwerken die milieucriminaliteit en illegale handel in wilde dieren controleren.

Slide 4 - Map

Tanzania
The map shows the location of Tanzania.

Documenting IUU and by-catch.
Regionale samenwerking.

Slide 5 - Slide

Operatie Jodari wordt ondersteund door Fish-i Africa, een samenwerkingsverband van acht Oost-Afrikaanse landen, waaronder de Comoren, Kenia, Madagaskar, Mauritius, Mozambique, de Seychellen en Somalië, dat informatie-uitwisseling en regionale samenwerking bevordert om grootschalige illegale visserij in de Indische Oceaan te bestrijden. 

Slide 6 - Video

Laat deze video zien (4,27 min), die laat zien dat Sea Shepherd de krachten bundelt met Tanzania om illegale visserij te stoppen:

https://www.youtube.com/watch?v=i9Q00iciLuc&list=PLx1pnhQVtbbDkZfN2nz9qqd8bVVLOGkkl&index=1

Slide 7 - Video

Laat deze video zien (5,32 min), die tijdens inspecties op zee IUU-visserij in de West-Indische Oceaan laat zien:

https://www.youtube.com/watch?v=Vqa7ZszwQNg&list=PLx1pnhQVtbbDkZfN2nz9qqd8bVVLOGkkl&index=2
Documenting IUU and by-catch.
Het arresteren van stropers.

Slide 8 - Slide

Na zes maanden van operaties resulteerde de eerste operatie Jodari in de arrestatie van twee beugvissers voor het illegaal ontvinnen van haaien, 27 dhows(traditionele vrachtboten) voor smokkel en het beboeten van 19 schepen die zich terugtrokken uit de Tanzaniaanse wateren om aan boord te gaan en inspecties te voorkomen.

Het patrouilleren in gebieden van de Tanzaniaanse exclusieve economische zone (EEZ) die voorheen buiten het bereik van de visserijwetshandhaving waren, leidde tot de vroege arrestatie van twee onder buitenlandse vlag varende vissersvaartuigen voor het illegaal ontvinnen van haaien. Aan boord van een van die schepen, de F/V Buah Naga 1

Tanzaniaanse wetshandhavers ontdekten een vuurwapen zonder vergunning dat door de kapitein werd gebruikt om zijn bemanning te bedreigen. De kapitein, de eigenaar en de scheepsagent van de F/V Buah Naga 1 werden strafrechtelijk vervolgd.

Documenting IUU and by-catch.
Inspectie vermijden.

Slide 9 - Slide

Na de arrestatie van de twee vissersvaartuigen, ontvluchtten nog eens 19 vissersvaartuigen, van dezelfde vloot, de wateren van Tanzania om te voorkomen dat ze werden geïnspecteerd. Het vermijden van verplichte inspectie is tegen de wet in Tanzania, dus werden er boetes opgelegd van in totaal 19 miljard Tanzaniaanse shilling (6.8 miljoen euro). Na deze arrestaties en boetes was er weinig tot geen visserijactiviteit in de Tanzaniaanse wateren.

Het Tanzaniaanse Multi-Agency Task Team meende dat de 19 vaartuigen met een legale vergunning de Tanzaniaanse wateren ontvluchtten omdat ze illegaal haaien vinnen, hoewel ze alleen een vergunning hadden voor de tonijnvisserij.

Documenting IUU and by-catch.
Mangrovesmokkel.

Slide 10 - Slide

Zevenentwintig Dhows gearresteerd voor smokkel. De Ocean Warrior bewaakte ook bekende smokkelroutes tussen het eiland Zanzibar en het vasteland van Tanzania.

Dhows zijn traditionele vrachtboten die gewoonlijk worden aangetroffen in de Indische Oceaan, 27 werden gearresteerd op beschuldiging van het smokkelen van illegale ladingen mangrovehout om op de zwarte markt te worden verkocht tot mensenhandel.
De Tanzaniaanse wet beschermt strikt mangrovebossen, die een kritiek leefgebied zijn voor veel soorten schelpdieren en vinvissen die daar paaien en zogen, en daarom cruciaal zijn voor het levensonderhoud van lokale gemeenschappen, met name ambachtelijke vissers.

Ondanks de inspanningen van de Tanzaniaanse regering om een ​​brede bescherming van mangrovemoerassen af ​​te dwingen, zijn sommige gebieden zo geëxploiteerd dat natuurlijke regeneratie onmogelijk is zonder tussenkomst van wetshandhaving. Het opbreken van houtsmokkel op zee is een belangrijk onderdeel van dat menselijk ingrijpen. Operatie Jodari leverde de informatie die de wetshandhavers gebruikten voor verschillende invallen bij operaties aan de wal van de zeer lucratieve smokkelhandel in mangrovehout.

Slide 11 - Video

Laat deze video zien (4.11min), waarin de arrestatie van mangrovesmokkelaars te zien is:

https://www.youtube.com/watch?v=h6FgGFIBzYA&list=PLx1pnhQVtbbDkZfN2nz9qqd8bVVLOGkkl&index=4

Slide 12 - Video

Laat deze video zien (2,20 min), waarin de omstandigheden en het misbruik worden besproken van bemanningen op vissersvaartuigen:

https://www.youtube.com/watch?v=nrfngfK7uUw&list=PLx1pnhQVtbbDkZfN2nz9qqd8bVVLOGkkl&index=10


Welke drie dingen heb je geleerd?

Slide 13 - Open question

Vraag leerlingen om de volgende vraag klassikaal te beantwoorden of via de website www.LessonUp.app

 
“Welke drie dingen heb je geleerd?”


Was er iets wat je niet begreep?

Slide 14 - Open question

Vraag leerlingen om de volgende vraag klassikaal te beantwoorden of via de website www.LessonUp.app

“Was er iets wat je niet begreep?’’

www.seashepherdglobal.org

Slide 15 - Slide

This item has no instructions