Een stralende huid: Hoe voorkom je pukkels?

Een stralende huid: Hoe voorkom je pukkels?
1 / 13
next
Slide 1: Slide

This lesson contains 13 slides, with interactive quizzes and text slides.

Items in this lesson

Een stralende huid: Hoe voorkom je pukkels?

Slide 1 - Slide

This item has no instructions

Leerdoelen
Aan het einde van deze les kun je de oorzaken van pukkels benoemen, preventieve maatregelen nemen en weet je hoe je de huid gezond kunt houden.

Slide 2 - Slide

Leg de leerdoelen uit aan de studenten en bespreek kort wat de studenten van de les kunnen verwachten.
Wat weet jij al over het voorkomen van pukkels?

Slide 3 - Mind map

This item has no instructions

Wat zijn pukkels?
Pukkels, ook wel bekend als acne, zijn ontstekingen van de huid die worden veroorzaakt door verstopte poriën. Pukkels kunnen overal op het lichaam voorkomen, maar zijn het meest zichtbaar op het gezicht, de nek, de rug en de borst.

Slide 4 - Slide

Laat afbeeldingen van pukkels zien en vraag de studenten of ze ooit pukkels hebben gehad.
Oorzaken van pukkels
Er zijn verschillende oorzaken van pukkels, waaronder hormonale veranderingen, stress, slechte voeding, onvoldoende slaap, onvoldoende hygiëne en het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten.

Slide 5 - Slide

Bespreek de verschillende oorzaken van pukkels en vraag de studenten welke oorzaken zij kennen of hebben ervaren.
Preventieve maatregelen
Om pukkels te voorkomen, is het belangrijk om de huid goed te reinigen, voldoende water te drinken, gezond te eten, stress te verminderen en de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Vermijd het uitknijpen van pukkels, omdat dit kan leiden tot littekens en verdere ontstekingen.

Slide 6 - Slide

Leg uit hoe de studenten preventieve maatregelen kunnen nemen en vraag hen welke maatregelen zij al nemen.
Gezonde huid
Een gezonde huid is belangrijk voor het voorkomen van pukkels. Het is belangrijk om de huid dagelijks te reinigen, te hydrateren en te beschermen tegen de zon. Gebruik huidverzorgingsproducten die passen bij jouw huidtype en vermijd het gebruik van agressieve producten die de huid kunnen beschadigen.

Slide 7 - Slide

Bespreek het belang van een gezonde huid en leg uit hoe de studenten hun huid gezond kunnen houden.
Interactief moment: Huidverzorging quiz
Test jouw kennis over huidverzorging en doe mee met de quiz!

Slide 8 - Slide

Speel een quiz over huidverzorging met de studenten.
Hoe om te gaan met bestaande pukkels
Als je al pukkels hebt, is het belangrijk om ze niet uit te knijpen. Dit kan leiden tot littekens en verdere ontstekingen. Gebruik in plaats daarvan huidverzorgingsproducten die salicylzuur, benzoylperoxide of tea tree-olie bevatten, en raadpleeg een dermatoloog als de pukkels ernstig zijn.

Slide 9 - Slide

Leg uit hoe de studenten kunnen omgaan met bestaande pukkels en benadruk het belang van het niet uitknijpen van pukkels.
Samenvatting
Pukkels zijn ontstekingen van de huid die worden veroorzaakt door verstopte poriën. Om pukkels te voorkomen, is het belangrijk om de huid goed te reinigen, te hydrateren, gezond te eten, stress te verminderen en de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken. Als je al pukkels hebt, gebruik dan huidverzorgingsproducten die salicylzuur, benzoylperoxide of tea tree-olie bevatten en raadpleeg een dermatoloog als de pukkels ernstig zijn.

Slide 10 - Slide

Vat de belangrijkste punten van de les samen en vraag de studenten of ze nog vragen hebben.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.

Slide 11 - Open question

De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.

Slide 12 - Open question

De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.

Slide 13 - Open question

De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.