4. Print je afbeelding (liefst op A3-formaat) tweemaal uit. Bij het ene printje snij je met een hobby-/stanleymesje de zwarte onderdelen eruit, bij het andere printje de witte onderdelen. Je hoeft dit niet te doen bij de achtergrond; gebruik alleen het hoofdonderdeel van het schilderij die nodig is om jouw boodschap over te brengen. Dus alleen de één of enkele mensen/objecten.
5. Voeg indien nodig nog het onderdeel toe dat nodig is om er een eigentijdse versie van te maken. Zoek een afbeelding die je daarvoor kan gebruiken, en maak er weer een zwartwit-afbeelding in Powerpoint van. Daarna maak je er op dezelfde manier twee stencils van (één voor witte verf, één voor zwarte verf) als bij stap 4 (zie de vorige slide).
6. Gebruik een groot vel papier om jouw eindwerk op te maken, liefst in een kleur als lichtgrijs. Zoek een geschikte ondergrond om op te schilderen (bijv. oude kranten), eventueel in overleg met je docent.
7. Gebruik eerst jouw ene stencil (waaruit je de zwarte stukken hebt gesneden) om op het grote vel vast te plakken. Gebruik hiervoor schilderstape op de hoekjes. Met een spons ga je de gaten in je stencil deppen met zwarte verf. Wissel daarna je stencil om en doe hetzelfde met de witte verf.
>>> lees verder op de volgende slide