This lesson contains 16 slides, with text slides and 8 videos.
Lesson duration is: 10 min
Introduction
In deze les vind je de uitleg over wat het platform van Beeld en Geluid op school is en hoe het werkt. Heb je daarna nog vragen? Mail naar opschool@beeldengeluid.nl
Items in this lesson
Wat is het en hoe werkt het?
Beeld & Geluid op School
Instructie voor gebruikers
Slide 1 - Slide
Beeld & Geluid op school is een online platform waar meer dan 165.000 interessante titels (audio en video) uit de collectie van Beeld & Geluid (met 1,7 miljoen titels) te vinden zijn.
Dit is relevant, actueel en historisch video- en audiomateriaal, speciaal geselecteerd voor het onderwijs én gratis te gebruiken. Je kunt hele programma's bekijken maar ook zelf fragmenten knippen. Hoe fijn is dat?!
De collectie wordt dagelijks uitgebreid en ook op verzoek worden programma's toegevoegd.
Wat is Beeld & Geluid op school?
foto:
Slide 2 - Slide
beeld en geluid, beeld en geluid op school, media, onderwijs, educatie, instructie, introductie, wat is, hoe werkt het, lesvideo, lesstarter, interactieve les
Deze programma's zijn voor iedereen in het onderwijs (van po, vo, mbo, hbo tot wo) gratis te streamen.
In verband met rechten kun je deze titels alleen bekijken achter onze inlog. Dat betekent dat wanneer je op een link naar een fragment klikt, je eerst naar ons platform gaat in een nieuw venster. Daar moet je eenmalig inloggen en dan kun je het fragment bekijken. Dit hoef je dus maar één keer te regelen en daarna gaat het vanzelf.
Waarom zitten de programma's achter een inlog?
foto: Muhammad Zagy
Slide 4 - Slide
Hoe log ik in?
Slide 5 - Slide
foto: Roberto Lopez
Er zijn talloze mogelijkheden op onze media te gebruiken!
Wil je weten hoe het eruit ziet en wat er mogelijk is? Bekijk in de volgend video twee minuten alle mogelijkheden van Beeld en Geluid op school.
Beeld & Geluid op school
Slide 6 - Slide
Slide 7 - Video
Beeld & Geluid op school
Hoe moet je het gebruiken?
Beeld & Geluid op school is er dus voor jou - als leraar, maar ook voor alle anderen in het onderwijs: de bibliothecarissen, stagiaires, directeuren en vooral ook voor de leerlingen zelf. Bekijk in de volgende video hoe gemakkelijk het te gebruiken is.
Wij zijn er voor iedereen in het onderwijs en we willen samen het beste resultaat halen voor jullie lessen. Om onze collectie te ontsluiten maken we daarom Media Fragmenten Lijsten. Die vind je op onze website.
Heb je een opmerking? Wil je wat toevoegen? Heb je een eigen toepassing voor je les gemaakt? Laat het ons weten. We delen graag.