2 lessons Mentorles basisschool
Looking for interactive lesson materials Mentorles for basisschool? Browse ideas for online lesson plans Mentorles from other educators.
Lesson plan with 2 Lessons
Go Short Middenbouw 2021 - natuur
Welkom bij de lessenreeks van Go Short - International Short Film Festival Nijmegen. In 2021 biedt het festival een online vertoning aan van een filmprogramma met korte films over de natuur. Deze lessenreeks is bedoeld om te gebruiken bij de voorbereiding en nabespreking van de online vertoning. In de reflectie les komt een maker ook aan het woord. In de docentenhandleiding staat achtergrondinformatie en een beschrijving hoe de slides ingezet kunnen worden. Er zitten interactieve elementen in de les, deze kun je inzetten met devices van leerlingen (telefoons of tablets) maar je kunt ze ook gebruiken zonder devices. De leerlingen geven dan gewoon antwoord in de klas. Ook worden de antwoorden op de vragen niet opgeslagen als je de les anoniem geeft, dit is geen probleem voor het geven van de les, maar wel goed om te weten. Veel plezier en succes en laat ons vooral weten via educatie@goshort.nl wat je van de lessen vindt! Of geef via LessonUp sterren aan de les.
BurgerschapskundeICT-basisvaardigheden+2BasisschoolGroep 3-5
Lesson plan with 7 Lessons
Beeld bij je boek: gender
GeschiedenisMaatschappijkunde+4BeroepsopleidingHBOMBOBasisschoolPraktijkonderwijsMiddelbare schoolWOvmbo, mavo, havo, vwoLeerjaar 1-4
Gender
De lhbtqi+ gemeenschap wordt steeds zichtbaarder in de wereld en daarmee lijkt ook de acceptatie van 'anders zijn' groter te worden. Beeld & Geluid op school zoekt mediafragmenten bij boeken om zo de (keuze voor de) deze boeken dichter bij de leerlingen te brengen. Stellingen in deze lessen geven ook ruimte tot discussie over onderwerpen die met gender te maken hebben. Je kunt de mediafragmenten ook 'los van het boek' gebruiken om een gesprek in je les te starten.Beeld en Geluid op school ontwikkelde op basis van de GENDER-lijst van NBD Biblion deze serie boeken met beeld erbij. Je kunt ze in de klas bespreken of door je leerlingen zelf laten bekijken.