Workshop NexEd Tracks

Workshop
cxqep
1 / 21
suivant
Slide 1: Diapositive
Applicatie- en mediaontwikkelaarMBOStudiejaar 2

Cette leçon contient 21 diapositives, avec quiz interactifs et diapositives de texte.

time-iconLa durée de la leçon est: 90 min

Éléments de cette leçon

Workshop
cxqep

Slide 1 - Diapositive

Kennismakingsronde
  • Beginmodules
  • NexEd tracks uitleg
Doelen

Slide 2 - Diapositive

Ik vind de eerste modules, it fundamentals, command line beginner en Git beginner leuk!
😒🙁😐🙂😃

Slide 3 - Sondage

Waarom it fundamentals???
bits, bytes, binair, hexadecimaal en assembly

Slide 4 - Carte mentale

Kennismakingsronde
Binair rekenen
Computers werken met binaire getallen, dat zijn alleen 1’en en 0’en. Door te leren hoe je met binaire getallen rekent, begrijp je hoe de computer al die informatie verwerkt waar je dagelijks mee werkt, zoals tekst, foto's en video's.

Bits en bytes
Stel je bits voor als de kleinste bouwstenen van informatie. Een byte bestaat uit 8 van die bouwstenen. Alles wat je op een computer doet, van het opslaan van een foto tot het draaien van een programma, bestaat uit bits en bytes. Door dit te begrijpen, snap je beter hoe een computer werkt en hoe jouw code uiteindelijk door de computer wordt uitgevoerd.

    Hexadecimaal: Binaire getallen kunnen heel lang en ingewikkeld worden. Daarom gebruiken we hexadecimaal, een systeem dat langere binaire getallen makkelijker leesbaar maakt door ze korter te maken. Dit helpt je om sneller en efficiënter met deze getallen te werken.

    Assembly: Assembly is een programmeertaal die heel dicht bij de taal van de computer ligt. Door een beetje assembly te leren, krijg je inzicht in hoe de computer echt werkt. Dit kan je later helpen om betere, snellere en efficiëntere code te schrijven in de hogere programmeertalen die je zult leren.

Kortom, door deze basisconcepten te begrijpen, leg je een stevige fundering voor alles wat je gaat leren en bouwen in je carrière als software developer. Het helpt je om niet alleen te weten wat je doet, maar ook waarom de computer het zo doet.
Binair rekenen

Slide 5 - Diapositive

Kennismakingsronde
Hexadecimaal: Binaire getallen kunnen heel lang en ingewikkeld worden. Daarom gebruiken we hexadecimaal, een systeem dat langere binaire getallen makkelijker leesbaar maakt door ze korter te maken. Dit helpt je om sneller en efficiënter met deze getallen te werken.

 Assembly: Assembly is een programmeertaal die heel dicht bij de taal van de computer ligt. Door een beetje van assembly te begrijpen krijg je inzicht in hoe de computer echt werkt. Dit kan je later helpen om betere, snellere en efficiëntere code te schrijven in de hogere programmeertalen die je zult leren.

Kortom, door deze basisconcepten te begrijpen, leg je een stevige fundering voor alles wat je gaat leren en bouwen in je carrière als software developer. Het helpt je om niet alleen te weten wat je doet, maar ook waarom de computer het zo doet.
Hexadecimaal

Slide 6 - Diapositive

Waarom command line???

Slide 7 - Carte mentale

Kennismakingsronde
Directe controle over de computer
De command line geeft je directe toegang tot de kern van het besturingssysteem. In plaats van te klikken op knoppen in een grafische interface, typ je precies wat je wilt dat de computer doet. Dit geeft je meer controle en flexibiliteit om taken snel en efficiënt uit te voeren.

Automatiseren van taken:
Met de command line kun je taken automatiseren door scripts te schrijven. Stel je voor dat je elke dag een paar bestanden moet kopiëren of bewerken; met de command line kun je dit automatiseren, waardoor je tijd bespaart en fouten voorkomt.


Command line

Slide 8 - Diapositive

Kennismakingsronde
Werken met tools die geen grafische interface hebben
Veel krachtige tools en programmeertalen, zoals Git voor versiebeheer of Python voor scripting, werken vaak vanuit de command line. Als je hiermee leert werken, heb je toegang tot deze tools en kun je ze effectief gebruiken.

Beter begrip van hoe het systeem werk
Door de command line te gebruiken, krijg je een beter inzicht in hoe je computer werkt. Je leert de structuur van mappen en bestanden kennen, en hoe programma’s en processen worden uitgevoerd. Dit maakt je een betere en meer zelfverzekerde ontwikkelaar.

Efficiënter werken
Wanneer je gewend raakt aan de command line, kun je veel taken sneller uitvoeren dan met de muis en toetsenbord. Dit kan vooral handig zijn als je met grote hoeveelheden bestanden werkt of complexe bewerkingen moet doen.
Command line

Slide 9 - Diapositive

Waarom GIT?

Slide 10 - Carte mentale

Kennismakingsronde
 Versiebeheer van je code
Met Git kun je verschillende versies van je code opslaan. Dit betekent dat je altijd terug kunt naar een vorige versie als er iets misgaat. Je hoeft je geen zorgen te maken over het per ongeluk verliezen van belangrijke wijzigingen, omdat alles netjes wordt bijgehouden.

 Samenwerken met anderen
Git maakt het supermakkelijk om samen te werken aan projecten. Stel je voor dat jij en je klasgenoten aan hetzelfde project werken: met Git kunnen jullie tegelijkertijd werken zonder elkaar in de weg te zitten. Het houdt bij wie wat heeft gedaan en helpt om alles samen te voegen zonder problemen.


GIT

Slide 11 - Diapositive

Kennismakingsronde
 Experimenteren zonder risico
Git stelt je in staat om te experimenteren met nieuwe functies of oplossingen in je code zonder dat je je hoofdproject in gevaar brengt. Als je experiment niet werkt, kun je het gewoon verwijderen en doorgaan met je originele code.
organiseerd te blijven. Door Git te leren gebruiken, zet je een belangrijke stap richting professioneel werken met code.

 Documenteren van je werk
Elke keer dat je een nieuwe versie van je code opslaat, kun je een bericht toevoegen waarin je uitlegt wat je hebt gedaan. Dit is superhandig als je later terugkijkt of als je je project aan iemand anders wilt laten zien. Zo kun je precies zien wat je hebt gedaan en waarom.

Toegang tot je code vanaf elke plek
Git werkt samen met platforms zoals GitHub, waardoor je je code in de cloud kunt opslaan. Dit betekent dat je vanaf elke computer met internetverbinding toegang hebt tot je code, zelfs als je niet op je eigen computer werk
GIT

Slide 12 - Diapositive

Ik weet goed wat de NexEd tracks inhouden:
- data engineer
- full-stack developer
- front- end developer
😒🙁😐🙂😃

Slide 13 - Sondage

Ik heb een helder beeld welke track ik wil gaan doen: data engineer, full-stack developer en/of front end developer
😒🙁😐🙂😃

Slide 14 - Sondage

Kennismakingsronde
Wat is het? 
Als Data Engineer werk je met data, oftewel grote hoeveelheden informatie. Je leert hoe je deze data kunt verzamelen, opslaan, en organiseren zodat bedrijven er iets mee kunnen doen. Denk aan het beheren van databases, waar al die informatie veilig wordt bewaard.

 Wat kun je ermee doen? 
Je helpt bedrijven door ervoor te zorgen dat ze de juiste informatie hebben om beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld, een online winkel wil weten welke producten het meest populair zijn; jij zorgt ervoor dat ze die informatie gemakkelijk kunnen vinden en gebruiken.
Data engineer

Slide 15 - Diapositive

Kennismakingsronde
Wat is het?
Als Full-Stack Developer leer je hoe je complete websites en apps bouwt, van begin tot eind. Je werkt zowel aan de voorkant (wat gebruikers zien en gebruiken) als aan de achterkant (hoe alles werkt achter de schermen).

Wat kun je ermee doen?
Je kunt voor allerlei soorten bedrijven werken die websites of apps nodig hebben. Je bouwt bijvoorbeeld een webshop waar mensen producten kunnen bekijken, in hun winkelwagentje stoppen, en veilig kunnen betalen.
Full-Stack Developer

Slide 16 - Diapositive

Kennismakingsronde
Wat is het?
Als Front-End Developer focus je op het ontwerpen en bouwen van wat gebruikers zien en gebruiken op een website of app. Je zorgt ervoor dat alles er mooi uitziet en gemakkelijk te gebruiken is.

Wat kun je ermee doen?
Je kunt werken aan het maken van mooie en gebruiksvriendelijke websites en apps. Denk aan het ontwerpen van een leuke en duidelijke pagina voor een online winkel of een app waarmee mensen gemakkelijk informatie kunnen vinden.
Front-end Developer

Slide 17 - Diapositive

Kennismakingsronde
Data Engineer
Kies dit als je het leuk vindt om met informatie te werken en te zorgen dat alles netjes en goed georganiseerd is.
Full-Stack Developer
Dit is voor jou als je het gaaf vindt om zowel de voorkant als de achterkant van een website of app te bouwen.
Front-End Developer
Kies dit als je creatief bent en het leuk vindt om dingen mooi en gebruiksvriendelijk te maken.
Welke richting past bij jou?

Slide 18 - Diapositive

Kennismakingsronde
Ja natuurlijk mag en kan dat! 
Neem de regie in handen!
Neem je ruimte!
Switchen of combineren??

Slide 19 - Diapositive

Als ik nu zou moeten kiezen dan kies ik voor
A
Data engineer
B
Front-end developer
C
Full-stack developer

Slide 20 - Quiz

Kennismakingsronde
  • Terugblik op het vak. Examen is een webshop maken
  • Basisopbouw HTML document
Terug- en vooruitblik

Slide 21 - Diapositive