Ready to use this lesson plan? Use the button below to save a copy of this lesson plan in your account. After doing so, you will be able to modify the lessons as you wish.
Wat je leert: op welke manieren je lesmateriaal kunt delen op een website; embedden of linken. In hoeveel tijd: 5 minuten
📎 Embedden
Je kunt LessonUp ook embedden op een website. Dit betekent dat gebruikers de les direct op de website kunnen openen, zonder deze te verlaten.
Note ⚠️: gesloten lessen kunnen niet ge-embed worden.
💻 Stappenplan embedden
Om LessonUp-lessen op een website in te laden, moet er een stuk JavaScript worden ingeladen op de website. Dit kan gedaan worden door de ontwikkelaar / beheerder van de website. Mocht de website gebruik maken van een Tag Management Systeem (TMS), kies er dan voor de code via het TMS in te laden. Dit zijn de stappen:
LessonUp instructies:
Zet de lessen klaar die op de website getoond moeten worden. Zorg ervoor dat deze lessen openbaar zijn.
Verzamel de IDs voor de lessen. Het ID voor elke les kun je vinden door de les te openen.
Na het openen van de les staat het ID van de les in de URL-balk van de browser. Het ID bestaat uit de karakters tussen “/lesson/” en de eerstvolgende slash(“/”).
Deel vervolgens de IDs van de lessen en de onderstaande technische instructies met de beheerder / ontwikkelaar van de website.
Technische instructies:
Implementeer het onderstaande script op de pagina’s waarop de LessonUp-lessen ingeladen zullen worden. Het beste is dit in de <HEAD> van de webpagina onderstaande script-tag toe te voegen. <script src="https://www.lessonup.com/embed.js"></script>
Het openen van een les kan door het aanroepen van LessonUp.open(lessonId), waarbij lessonId (verplicht) een string is die gevonden kan worden in de LessonUp-omgeving van de organisatie.
Het sluiten van de les gebeurt met LessonUp.close().
Het verbinden van een website met een andere website gebeurt door middel van een hyperlink. Deze verwijst naar de URL van de gepubliceerde les. Dit kan via een tekstlink, een knop of een afbeelding die gebruikers doorstuurt naar een externe of interne webpagina. Dit kan er bijvoorbeeld zo uit zien zoals bij de Anne Frank Stichting: