Het Biologisch Evenwicht

Het Biologisch Evenwicht
1 / 13
next
Slide 1: Slide

This lesson contains 13 slides, with interactive quizzes and text slides.

Items in this lesson

Het Biologisch Evenwicht

Slide 1 - Slide

This item has no instructions

Leerdoel
Aan het eind van deze les kun je uitleggen wat een biologisch evenwicht is en hoe het werkt.

Slide 2 - Slide

Deze dia kan worden gebruikt om het doel van de les te introduceren en de studenten te vertellen wat ze aan het eind van de les zullen leren.
Wat weet je al over het biologisch evenwicht?

Slide 3 - Mind map

This item has no instructions

Definitie van biologisch evenwicht
Een biologisch evenwicht is een staat van balans in een ecosysteem waarin de populaties van planten, dieren en andere organismen worden beheerst door de beschikbaarheid van voedsel, water, ruimte en schuilplaatsen.

Slide 4 - Slide

Gebruik deze dia om de definitie van biologisch evenwicht te introduceren en om uit te leggen waarom het belangrijk is.
Factoren die het evenwicht beïnvloeden
Er zijn verschillende factoren die het biologisch evenwicht kunnen beïnvloeden, zoals klimaatverandering, ziekten, plagen en menselijke activiteiten zoals ontbossing en vervuiling.

Slide 5 - Slide

Gebruik deze dia om de verschillende factoren te bespreken die het biologisch evenwicht kunnen beïnvloeden.
Voorbeeld van biologisch evenwicht
Een voorbeeld van biologisch evenwicht is het ecosysteem van een koraalrif, waarbij de populaties van verschillende soorten vissen, koralen en andere dieren in balans worden gehouden door de beschikbaarheid van voedsel, ruimte en schuilplaatsen.

Slide 6 - Slide

Gebruik deze dia om een voorbeeld te geven van biologisch evenwicht en om uit te leggen hoe het werkt.
Belang van biologisch evenwicht
Biologisch evenwicht is belangrijk omdat het zorgt voor een gezond ecosysteem waarin verschillende soorten planten en dieren kunnen leven en gedijen.

Slide 7 - Slide

Gebruik deze dia om het belang van biologisch evenwicht te benadrukken en om uit te leggen waarom het behoud van dit evenwicht belangrijk is voor onze planeet.
Oefening
Bekijk de afbeelding op het scherm en bespreek hoe de verschillende elementen in het beeld bijdragen aan het biologisch evenwicht.

Slide 8 - Slide

Gebruik deze dia om een interactief element toe te voegen aan de les en studenten te betrekken bij het leren over biologisch evenwicht.
Hoe kunnen we het biologisch evenwicht behouden?
We kunnen het biologisch evenwicht helpen behouden door duurzame praktijken te gebruiken, zoals het verminderen van vervuiling en het behoud van leefgebieden voor planten en dieren.

Slide 9 - Slide

Gebruik deze dia om uit te leggen hoe we het biologisch evenwicht kunnen behouden en om te bespreken wat we als individuen kunnen doen om te helpen.
Samenvatting
Het biologisch evenwicht is een staat van balans in een ecosysteem waarin de populaties van planten, dieren en andere organismen worden beheerst door de beschikbaarheid van voedsel, water, ruimte en schuilplaatsen. Het is belangrijk om het biologisch evenwicht te behouden om een gezond ecosysteem te behouden.

Slide 10 - Slide

Gebruik deze dia om de belangrijkste concepten van de les samen te vatten en om te controleren of de studenten de informatie begrijpen.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.

Slide 11 - Open question

De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.

Slide 12 - Open question

De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.

Slide 13 - Open question

De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.