De geschiedenis en toekomst van de spijkerbroek

De geschiedenis en toekomst van de spijkerbroek
1 / 15
next
Slide 1: Slide
VerkooppraktijkPraktijkonderwijsLeerjaar 3

This lesson contains 15 slides, with interactive quizzes and text slides.

time-iconLesson duration is: 30 min

Items in this lesson

De geschiedenis en toekomst van de spijkerbroek

Slide 1 - Slide

This item has no instructions

Leerdoel
Aan het einde van deze les kun je de geschiedenis en toekomst van de spijkerbroek beschrijven.

Slide 2 - Slide

Begin de les door het leerdoel te delen en leg uit waarom het belangrijk is om te leren over de spijkerbroek.
Wat weet je al over de spijkerbroek?

Slide 3 - Mind map

This item has no instructions

Geschiedenis van de spijkerbroek
De spijkerbroek werd in 1873 voor het eerst gemaakt door Levi Strauss en Jacob Davis.

Slide 4 - Slide

Vertel kort over de geschiedenis van de spijkerbroek en vraag de studenten om te delen wat ze al weten over de oorsprong van de spijkerbroek.
Materialen en productie
Spijkerbroeken worden meestal gemaakt van denim, een stevige katoenen stof. Tegenwoordig worden spijkerbroeken vaak machinaal geproduceerd.

Slide 5 - Slide

Beschrijf de materialen die worden gebruikt om spijkerbroeken te maken en geef een korte uitleg over hoe spijkerbroeken worden geproduceerd.
Populaire merken en stijlen
Er zijn veel populaire merken en stijlen van spijkerbroeken, waaronder Levi's, Wrangler, skinny jeans en boyfriend jeans.

Slide 6 - Slide

Laat afbeeldingen zien van verschillende merken en stijlen van spijkerbroeken en vraag de studenten om te delen welke merken en stijlen ze zelf dragen.
Spijkerbroeken in de mode
Spijkerbroeken zijn al decennia lang in de mode en zijn een belangrijk onderdeel geworden van de popcultuur. Van James Dean tot Beyoncé, veel beroemdheden hebben bijgedragen aan de populariteit van de spijkerbroek.

Slide 7 - Slide

Beschrijf de invloed die spijkerbroeken hebben gehad op de mode en de popcultuur en vraag de studenten om te delen welke beroemdheden ze kennen die bekend staan om hun spijkerbroekstijl.
Duurzaamheid
Veel spijkerbroeken worden gemaakt van katoen, wat een van de meest vervuilende gewassen ter wereld is. Er zijn echter steeds meer duurzame alternatieven beschikbaar, zoals biologisch katoen en gerecyclede denim.

Slide 8 - Slide

Leg uit waarom duurzaamheid belangrijk is als het gaat om spijkerbroeken en bespreek mogelijke duurzame alternatieven die beschikbaar zijn.
Interactieve quiz
Test je kennis over de spijkerbroek met deze interactieve quiz!

Slide 9 - Slide

Maak een korte quiz met vragen over de geschiedenis, productie en stijlen van spijkerbroeken en laat de studenten individueel of in groepen deelnemen.
Toekomst van de spijkerbroek
Hoe zal de spijkerbroek veranderen in de toekomst? Sommige experts voorspellen dat er meer aandacht zal zijn voor duurzaamheid en dat er nieuwe technologieën zullen worden ontwikkeld om de productie van spijkerbroeken te verbeteren.

Slide 10 - Slide

Vraag de studenten om te brainstormen over hoe de spijkerbroek zou kunnen evolueren en welke veranderingen ze in de toekomst zouden willen zien.
Maak je eigen spijkerbroek
Laat je creativiteit de vrije loop en maak je eigen spijkerbroek!

Slide 11 - Slide

Geef de studenten de opdracht om hun eigen spijkerbroek te ontwerpen en te maken. Geef hen de nodige tools en materialen om dit te doen.
Presentatie
Presenteer je zelfgemaakte spijkerbroek aan de klas en leg uit waarom je voor bepaalde materialen en stijlen hebt gekozen.

Slide 12 - Slide

Laat de studenten hun zelfgemaakte spijkerbroeken aan de klas presenteren en laat hen uitleggen waarom ze bepaalde keuzes hebben gemaakt.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.

Slide 13 - Open question

De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.

Slide 14 - Open question

De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.

Slide 15 - Open question

De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.