This lesson contains 18 slides, with interactive quizzes and text slides.
Lesson duration is: 60 min
Items in this lesson
3 maart 2021
Slide 1 - Slide
Deel een succes of iets leuks
Slide 2 - Open question
Heb je een vraag?
Slide 3 - Open question
Les vandaag
* Corona en lessen op school
* Planning examen Nederlands
Slide 4 - Slide
Vergaderen is altijd zinvol
Slide 5 - Poll
"Slecht vergadering"
Slide 6 - Mind map
Goede vergadering
Slide 7 - Mind map
Wat is je eigen rol/taak om een vergadering goed te laten verlopen?
Slide 8 - Open question
Kaders in de zorg
Missie - visie - doelstellingen
Slide 9 - Slide
Wie kan zonder het op te zoeken de missie-visie van je organisatie benoemen?
A
ja
B
nee
Slide 10 - Quiz
Treant
Missie:
Als zorggroep willen we de 300.000 inwoners in onze regio een volwaardig zorgaanbod (ouderenzorg, verpleeghuiszorg, en ziekenhuiszorg) aanbieden.
Zorg die naadloos aansluit bij hun behoeften en wensen. Zorg die bereikbaar, veilig en betaalbaar is.
Visie:
We zien de inwoner als middelpunt van ons handelen en een zorgvuldige beantwoording van diens zorgvraag als onze verantwoordelijkheid. We vormen daartoe samen met zorgverzekeraars, gemeentes, huisartsen, verloskundigen en alle andere zorgverleners een zorgnetwerk. En we organiseren samen de zorg: veilig, kwalitatief goed, efficiënt en vertrouwd, om de inwoners van de regio heen. Zo dicht mogelijk bij huis als het kan en verder weg als dat nodig is.
Kernwaarden:
duidelijk, ondernemend, betrokken en gastvrij. Dit vormt de leidraad voor ons handelen.
Slide 11 - Slide
Drenthe College
Onderwijs met ruimte om te groeien vanuit je eigen passie en talent is een belangrijke pijler voor een waardevolle en betekenisvolle toekomst.
De bedoeling van Drenthe College is de onderliggende essentie waarom wij doen wat we doen: bijdragen aan een waardevolle toekomst. Bouwen aan een waardevolle toekomst doe je door jezelf uit te dagen. Daarom dagen we studenten, onszelf en partners uit om grenzen te verleggen. Zo ontdek je wat van waarde is. Voor jezelf en voor jouw omgeving. En hoe je zelf van waarde wilt zijn. Nu en in de toekomst. Kortom: Daag jezelf uit!
vertrouwen,- durven - groeien
Slide 12 - Slide
Tot wanneer loopt de huidig CAO VVT of GHZ?
Slide 13 - Mind map
Wat is een CAO?
Een cao (collectieve arbeidsovereenkomst) is een contract waarin afspraken staan die wij als vakbond hebben gemaakt voor jou en je collega’s. Dit zijn afspraken over je loon, werktijden, toeslagen, vakantie, scholing, pensioen.
Slide 14 - Slide
Wat heb ik aan een CAO?
Zonder cao heb je alleen de minimale bescherming van de wet.
De cao is belangrijker dan je contract. Wanneer een arbeidsovereenkomst iets bepaalt wat de cao niet toelaat, gaat de cao voor. Dat neemt niet weg dat een arbeidsovereenkomst vaak in het voordeel van de werknemer mag afwijken van de cao (bij een minimum-cao of waar een standaard-cao dit toelaat).
Een arbeidsovereenkomst geldt alleen voor jou. Een cao geldt voor een hele sector of bedrijf.
Met een cao ben je dus beter af. Met een cao krijg je vaak meer vakantiedagen, regelmatig een loonsverhoging, toeslag voor overwerk of doorbetaling bij ziekte. Ook regelt een cao vaak je pensioen en heb je als lid inspraak in de cao.
Een cao geeft rust op de arbeidsmarkt. Werkgevers en werknemers weten waar zij aan toe zijn en verplichten elkaar om afspraken na te komen. Dit voorkomt conflicten.
Slide 15 - Slide
Een studente vraagt verlof om naar de begrafenis van haar tante te gaan. De leidinggevende biedt haar de mogelijkheid naar de begrafenis te gaan, maar meldt dat het dat het haar dan wel een vakantiedag kost. De studente is het hier niet mee eens. Moet zij een vakantiedag inleveren? Wie heeft gelijk?
A
student
B
leidinggevende
Slide 16 - Quiz
De leidinggevende heeft gelijk, want in de CAO staat dat er bij de begrafenis van een oom of een tante geen bijzonder verlof verleend hoeft te worden en dat het eventueel toegekende verlof niet betaald wordt.
Slide 17 - Slide
vervolg vandaag
* Zorgplan > in breakoutrooms
Opdracht voor 3 maart > neem een zorgvrager uit je eigen praktijk en ga daarvan per domein invullen wat je weet of waar je een vraag over wilt stellen.