De veranderlijkheid van het schoonheidsideaal

De Veranderlijkheid van het Schoonheidsideaal
1 / 15
next
Slide 1: Slide

This lesson contains 15 slides, with interactive quizzes and text slides.

Items in this lesson

De Veranderlijkheid van het Schoonheidsideaal

Slide 1 - Slide

This item has no instructions

Leerdoel
Aan het einde van deze les zul je in staat zijn om de veranderlijkheid van het schoonheidsideaal te begrijpen.

Slide 2 - Slide

Leg uit dat het uiteindelijke doel van de les is om de leerlingen te helpen begrijpen hoe het schoonheidsideaal in de loop van de tijd is veranderd.
Wat weet je al over het schoonheidsideaal?

Slide 3 - Mind map

This item has no instructions

Wat is het schoonheidsideaal?
Het schoonheidsideaal is een set van kenmerken die als ideaal worden beschouwd voor fysieke schoonheid. Dit kan variëren afhankelijk van de cultuur en tijd.

Slide 4 - Slide

Beschrijf wat het schoonheidsideaal is en hoe het verschilt van cultuur tot cultuur en van tijd tot tijd.
Oude schoonheidsidealen
In oude culturen werden vollere lichamen en bleke huid als aantrekkelijk beschouwd. In sommige culturen waren tatoeages en piercings populair.

Slide 5 - Slide

Beschrijf enkele van de oude schoonheidsidealen en hoe ze verschillen van moderne schoonheidsidealen.
Historische veranderingen
In de jaren '20 was de 'flapper'-look populair, waarbij vrouwen kort haar en een jongensachtige uitstraling hadden. In de jaren '90 was een slanke, atletische look in de mode.

Slide 6 - Slide

Leg uit hoe het schoonheidsideaal in de loop van de tijd is veranderd en beschrijf enkele belangrijke historische veranderingen.
Moderne schoonheidsidealen
Tegenwoordig worden dunne lichamen en een gebruinde huid vaak als aantrekkelijk beschouwd. Er is ook een groeiende waardering voor diversiteit in lichaamsvormen, huidskleur en haartextuur.

Slide 7 - Slide

Beschrijf enkele van de moderne schoonheidsidealen en hoe ze verschillen van oude schoonheidsidealen.
Media-invloed
De media heeft een grote invloed gehad op het schoonheidsideaal. Advertenties en populaire cultuur creëren en beïnvloeden onze ideeën over schoonheid.

Slide 8 - Slide

Beschrijf hoe de media heeft bijgedragen aan de veranderlijkheid van het schoonheidsideaal en hoe het onze ideeën over schoonheid beïnvloedt.
Invloed op zelfbeeld
Het schoonheidsideaal kan een grote invloed hebben op ons zelfbeeld en ons gevoel van eigenwaarde. Het is belangrijk om te onthouden dat schoonheid subjectief is en dat er geen 'juiste' manier is om eruit te zien.

Slide 9 - Slide

Leg uit hoe het schoonheidsideaal ons zelfbeeld kan beïnvloeden en moedig de leerlingen aan om te onthouden dat schoonheid subjectief is.
Discussie
Praat met uw klasgenoten over hoe het schoonheidsideaal is veranderd en hoe het kan verschillen tussen culturen. Hoe denken ze dat de media onze ideeën over schoonheid beïnvloedt?

Slide 10 - Slide

Gebruik deze slide om een discussie over het onderwerp te starten en moedig de leerlingen aan om hun eigen ideeën te delen.
Reflectie
Reflecteer op wat je hebt geleerd over het schoonheidsideaal en hoe het is veranderd. Welke aspecten van het onderwerp vond je het meest interessant en waarom?

Slide 11 - Slide

Gebruik deze slide om de leerlingen te laten reflecteren op wat ze hebben geleerd en om ze aan te moedigen na te denken over wat ze interessant vonden.
Bronnen
Geef de leerlingen een lijst van bronnen die ze kunnen gebruiken om meer te weten te komen over het schoonheidsideaal en hoe het in de loop van de tijd is veranderd.

Slide 12 - Slide

Geef de leerlingen een lijst van nuttige bronnen, zoals boeken, artikelen en websites, waar ze meer informatie kunnen vinden over het onderwerp.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.

Slide 13 - Open question

De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.

Slide 14 - Open question

De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.

Slide 15 - Open question

De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.