Drama in Actie!

Drama in Actie!
1 / 13
next
Slide 1: Slide

This lesson contains 13 slides, with interactive quizzes and text slides.

Items in this lesson

Drama in Actie!

Slide 1 - Slide

This item has no instructions

Leerdoelen
Aan het einde van deze les kun je verschillende korte drama-opdrachten uitvoeren en begrijp je de basis van drama.

Slide 2 - Slide

Deze slide is bedoeld om de leerdoelen van de les te definiëren.
Wat weet je al over korte drama-opdrachten?

Slide 3 - Mind map

This item has no instructions

Wat is drama?
Drama is een vorm van kunst die de wereld van emoties, menselijke relaties en situaties weerspiegelt. Het is een manier om verhalen te vertellen met behulp van acteurs en actrices.

Slide 4 - Slide

Gebruik deze slide om de definitie van drama uit te leggen en de basis te leggen voor de rest van de les.
Emoties uitbeelden
Laat de studenten in tweetallen werken en elk een emotie uitbeelden zonder woorden te gebruiken. Bijvoorbeeld: blijdschap, woede, verdriet en jaloezie.

Slide 5 - Slide

Gebruik deze slide om een interactief element aan de les toe te voegen en studenten te laten oefenen met emoties uitbeelden.
Improvisatie
Geef de studenten een situatie en laat ze improviseren. Bijvoorbeeld: een verlaten eiland, een drukke markt of een verkeersongeluk.

Slide 6 - Slide

Gebruik deze slide om studenten te laten oefenen met improvisatie en het bedenken van situaties.
Personages
Laat de studenten in groepjes van drie werken en geef ze een personage, een omgeving en een emotie. Laat ze vervolgens een korte scène opvoeren.

Slide 7 - Slide

Deze slide introduceert het concept van personages en biedt de mogelijkheid om te oefenen met het opvoeren van korte scènes.
Dialoog
Laat de studenten in tweetallen werken en geef ze een situatie en twee personages. Laat ze vervolgens een korte dialoog schrijven en opvoeren.

Slide 8 - Slide

Deze slide introduceert het concept van dialoog en biedt de mogelijkheid om te oefenen met het schrijven en opvoeren van korte dialogen.
Pantomime
Laat de studenten in groepjes van vier werken en geef ze een situatie en vier personages. Laat ze vervolgens een korte pantomime opvoeren.

Slide 9 - Slide

Deze slide introduceert het concept van pantomime en biedt de mogelijkheid om te oefenen met het opvoeren van korte pantomimes.
Reflectie
Laat de studenten individueel reflecteren op wat ze hebben geleerd en wat ze nog willen leren over drama.

Slide 10 - Slide

Deze slide is bedoeld om studenten te laten reflecteren op wat ze hebben geleerd en om eventuele vragen of onduidelijkheden te identificeren.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.

Slide 11 - Open question

De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.

Slide 12 - Open question

De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.

Slide 13 - Open question

De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.