Theory of Change: Digitale Vaardigheden Versterken

Theory of Change: Digitale Vaardigheden Versterken
1 / 15
next
Slide 1: Slide

This lesson contains 15 slides, with interactive quizzes and text slides.

Items in this lesson

Theory of Change: Digitale Vaardigheden Versterken

Slide 1 - Slide

This item has no instructions

Leerdoel
Aan het einde van deze les weet je wat de Theory of Change is en kan je een voorbeeld geven van hoe deze toegepast kan worden bij het versterken van digitale vaardigheden van leerlingen.

Slide 2 - Slide

Introduceer het leerdoel van de les en leg kort uit wat de studenten aan het einde van de les moeten weten en kunnen.
Wat weet jij al over de Theory of Change?

Slide 3 - Mind map

This item has no instructions

Wat is de Theory of Change?
De Theory of Change is een proces dat gebruikt wordt om een gewenste verandering te creëren. Het is een methode om te plannen, evalueren en communiceren over sociale veranderingen. Het begint met het identificeren van het einddoel en werkt terug naar de stappen die nodig zijn om dat doel te bereiken.

Slide 4 - Slide

Geef een inleiding over de Theory of Change en leg kort uit wat het is.
Hoe werkt de Theory of Change?
De Theory of Change bestaat uit een aantal stappen: 1) Identificeer het doel; 2) Werk terug naar de stappen die nodig zijn om het doel te bereiken; 3) Identificeer de input en output van elke stap; 4) Ontwerp een plan om de benodigde input te verkrijgen; 5) Implementeer het plan; 6) Evalueer of het doel is bereikt.

Slide 5 - Slide

Leg uit hoe de Theory of Change werkt en wat de stappen zijn.
Voorbeeld: Digitale Vaardigheden Versterken
Doel: Leerlingen in staat stellen om digitale vaardigheden te ontwikkelen. Stap 1: Leerlingen bewust maken van digitale vaardigheden en waarom deze belangrijk zijn. Stap 2: Leerlingen de basis digitale vaardigheden aanleren. Stap 3: Leerlingen in staat stellen om deze vaardigheden toe te passen. Stap 4: Evalueren of de leerlingen de vaardigheden hebben ontwikkeld.

Slide 6 - Slide

Geef een voorbeeld van hoe de Theory of Change toegepast kan worden bij het versterken van digitale vaardigheden van leerlingen. Leg uit hoe dit voorbeeld past binnen de stappen van de Theory of Change.
Stap 1: Identificeer het doel
Het doel is om de digitale vaardigheden van leerlingen te versterken.

Slide 7 - Slide

Leg uit wat de eerste stap van de Theory of Change is en geef het doel van het voorbeeld.
Stap 2: Werk terug naar de stappen die nodig zijn
Stap 2 is leerlingen bewust maken van digitale vaardigheden en waarom deze belangrijk zijn. Dit kan gedaan worden door een presentatie of les over digitale vaardigheden te geven.

Slide 8 - Slide

Leg uit wat de tweede stap van de Theory of Change is en geef een voorbeeld van hoe dit toepasbaar is op het voorbeeld van digitale vaardigheden.
Stap 3: Identificeer de input en output
Input: Docenten die lesgeven over digitale vaardigheden. Output: Leerlingen die bewust zijn van digitale vaardigheden en waarom deze belangrijk zijn.

Slide 9 - Slide

Leg uit wat de derde stap van de Theory of Change is en geef een voorbeeld van input en output bij het voorbeeld van digitale vaardigheden.
Stap 4: Ontwerp een plan
Ontwerp een plan om de benodigde input te verkrijgen (bijvoorbeeld een lesplan over digitale vaardigheden).

Slide 10 - Slide

Leg uit wat de vierde stap van de Theory of Change is en geef een voorbeeld van hoe dit toepasbaar is op het voorbeeld van digitale vaardigheden.
Stap 5: Implementeer het plan
Implementeer het lesplan over digitale vaardigheden en geef de les aan de leerlingen.

Slide 11 - Slide

Leg uit wat de vijfde stap van de Theory of Change is en geef een voorbeeld van hoe dit toepasbaar is op het voorbeeld van digitale vaardigheden.
Stap 6: Evalueer of het doel is bereikt
Evalueer of de leerlingen bewust zijn van digitale vaardigheden en waarom deze belangrijk zijn. Dit kan gedaan worden door middel van een quiz of evaluatieformulier.

Slide 12 - Slide

Leg uit wat de zesde stap van de Theory of Change is en geef een voorbeeld van hoe dit toepasbaar is op het voorbeeld van digitale vaardigheden.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.

Slide 13 - Open question

De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.

Slide 14 - Open question

De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.

Slide 15 - Open question

De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.