Aan het einde van de les kun je een inleiding, middenstuk en slot herkennen in een tekst en beantwoord je 75% van de vragen goed.

Vandaag moesten we uit tegen FC Amersfoort. Vol goede moed vertrokken we rond 12 uur vanuit Apeldoorn. Na het omkleden maakte onze coach de opstelling bekend en wenste hij ons veel succes.

In de inleiding maak je kennis met het onderwerp. Dit duurt meestal maar 1 alinea.

Slide 5 - Slide

Middenstuk (kern)
Toen het fluitsignaal van de scheidsrechter klonk, gingen we fel van start en we kregen veel kansen, maar we scoorden niet. Vlak voor rust wist de tegenstander helaas wel via de paal te scoren; we stonden met 1-0 achter.

In de rust gaf onze coach enkele tips en na de thee begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Het harde werken...

Slide 6 - Slide

Middenstuk (kern) 2
Het harde werken werd al snel beloond, want na twee minuten schoot Maartje van afstand raak en kwamen we op gelijke hoogte. De laatste minuten waren erg spannend, maar het bleef 1-1.
Het middenstuk is het grootste gedeelte van de tekst. Hier staat de meeste informatie en hij bestaat uit meerdere alinea's.

Slide 7 - Slide

Slot
Al met al kunnen we tevreden zijn met een gelijkspel. De uitslag is wel terecht. Volgende week doen we een nieuwe poging voor de winst.

De laatste alinea van een tekst heet het slot. Hierin wordt het belangrijkste even kort herhaald.