Duurzame opdracht 4

Duurzame opdracht 4
1 / 15
suivant
Slide 1: Diapositive
BiologieMiddelbare schoolhavo, vwoLeerjaar 1,2

Cette leçon contient 15 diapositives, avec quiz interactifs, diapositives de texte et 2 vidéos.

Éléments de cette leçon

Duurzame opdracht 4

Slide 1 - Diapositive

De vorige opdracht
Als jullie een duurzame opdracht krijgen dan vind ik dat ik daar ook aan mee moet doen. Nieuwsgierig, kijk dan het volgende filmpje.

Slide 2 - Diapositive

Slide 3 - Vidéo

De volgende opdracht
Nu komt duurzame opdracht nummer 4. Wij hebben drie opdrachtjes waarvan wij willen dat je er eentje uitvoert. In de volgende video leg ik de opdrachten uit.

Slide 4 - Diapositive

Slide 5 - Vidéo

Duurzame opracht 4
Op de 3 volgende sheets staan de 3 verschillende opdrachten uitgewerkt. Het is de bedoeling dat je zelf 1 van die drie opdrachten kiest om te doen. Natuurlijk mag je er ook meer doen als je dit leuk vindt :)

Slide 6 - Diapositive

Nummer 1: Minder volume
Als we met zijn allen minder volume aan afval produceren dan hoeven er minder vuilniswagens te rijden. Dit is dus beter voor het milieu en dus duurzaam! Ook hebben afvalverwerkingsbedrijven dan minder ruimte nodig waardoor er meer leefgebied voor bijv. dieren overblijft. Bedenk zelf een creatieve manier om afval kleiner te maken waardoor het duurzamer verwerkt kan worden. Let op dat het niet alleen gaat om het kleiner maken, het moet natuurlijk ook duurzamer zijn!

Inleveren: Maak een verslagje van op welke manier jij afval kleiner kunt maken en waarom dit duurzaam is. Lever dit op de inleverbladen in. Maak ook een foto!

Slide 7 - Diapositive

Inleverblad opdracht 1
Een foto gemaakt van hoe jij afval kleiner kan maken!? Plaats de foto of foto's dan hier.

Slide 8 - Question ouverte

Inleverblad opdracht 1
Op welke manier kan jij afval kleiner maken. typ hier je verslagje.

Slide 9 - Question ouverte

Nummer 2: Verteert afval?
Als je je bewust bent van wat voor schade afval toebrengt aan de natuur dan zal je daarna ook begrijpen waarom het zo belangrijk is om afval niet in de natuur/ op straat te gooien, maar het gewoon netjes in de vuilnisbak te doen.
Pak een stuk fruit zonder schil, een stukje plastic en een stukje wc rol. Als je een tuin hebt dan begraaf je deze stukjes in de grond, let op! niet te diep. Zorg er voor dat je goed onthoudt waar je ze hebt begraven.
Heb je geen tuin, dan neem je een plastic bakje, doe je daar een laagje aarde in. daar leg je je afval op en vervolgens bedenk je je afval met een laagje aarde. 

Inleveren: Lever op de volgende sheet 3 foto's in, 1 foto van het moment dat je je drie stukjes afval gaat begraven, 1 foto van het afval halverwege de week en 1 foto na 7 dagen.
Beschrijf op de sheet daarna wat je gedurende 7 dagen hebt gezien bij de drie stukjes afval.

Slide 10 - Diapositive

Inleveren opdracht 2
Lever 3 foto's in, 1 foto van het afval voor de opdracht, 1 van tijdens de opdracht en eentje aan het einde van de week.

Slide 11 - Question ouverte

Inleverblad opdracht 2:
Beschrijf wat je hebt gezien bij het afval de afgelopen week.

Slide 12 - Question ouverte

Nummer 3: verpakkingen
Bekijk tijdens het koken eens in welke verpakkingen de voedingsmiddelen zitten. Is de kartonnen verpakking echt alleen van karton of ook nog van ander materiaal? Waarom zou de fabrikant voor deze verpakking hebben gekozen? Hoe denk jij dat dit duurzamer kan? Lever een verslagje in over de verpakkingen, waarom deze worden gebruikt en hoe jij denkt dat dit duurzamer zou moeten kunnen.

Slide 13 - Diapositive

Inleveren opdracht 3
Lever minstens 1 foto in van een verpakking die jij duurzamer gaat maken.

Slide 14 - Question ouverte

Inleverblad opdracht 3: Beschrijf waarvoor juist deze verpakking(en) word(en) gebruikt en hoe jij denkt dat dit duurzamer kan.

Slide 15 - Question ouverte