Maak kennis met Joy van LessonUp

Jan-Wolter leaning with his head against his fist

Jan-Wolter Smit

Head of Education

alt

1. Wellicht heb je Joy al eens gesproken, onze hulp voor al jouw vragen over LessonUp. Joy, stel jezelf eens voor.

Hi, ik ben Joy, Customer Success Manager bij LessonUp. Ik ben altijd bezig om anderen te helpen. LessonUp gebruikers of collega’s, iedereen met een vraag of probleem help ik. Als iemand iets nodig heeft dan laat ik bij wijze van spreken alles vallen om te helpen. Dat is wie ik ben, dat zeggen anderen ook over mij.

Mijn passie is om mensen te helpen, het maakt niet uit op wat voor vlak, zowel zakelijk als persoonlijk. Ik vind het altijd leuk om mee te denken en krijg daar energie van. Creatieve oplossingen bedenken voor docenten, collega’s maar ook thuis voor mijn vrienden en familie. Daarin ben ik thuis en op kantoor hetzelfde.

Mijn passie is om mensen te helpen, het maakt niet uit op wat voor vlak, zowel zakelijk als persoonlijk. Ik vind het altijd leuk om mee te denken en krijg daar energie van.
Joy Honig
Customer Success Manager

2. Wat deed je voordat je begon bij LessonUp?

Ik heb de hotelschool gedaan en werkte in de horeca. Nadat ik klaar was met mijn studie ben ik gaan werken in restaurants, hier werkte ik als gastvrouw. Daarin kwam al snel naar voren dat ik graag mensen help, dienstverlening past bij mij. 

In mijn huidige rol bij LessonUp help ik nog steeds mensen, maar nu zijn het geen gasten maar docenten. Het leuke aan mijn werk bij LessonUp is dat mijn werk afwisselend is, naast het helpen van docenten werk ik aan verschillende projecten. Het leukst aan een dienstverlenende rol is, dat je continu in contact bent met mensen. De veelzijdigheid aan contact maakt het afwisselend. Dat was in het restaurant, maar nu bij LessonUp ook. 

Het is fijn als ik een docent verder kan helpen met een goede oplossing en hen op die manier kan verrassen. Vaak is het doorvragen en kijken naar het achterliggende probleem, dan is de oplossing dichtbij. Bijvoorbeeld wanneer een docent op de chat laat blijken dat ze graag tijd besparen tijdens het maken van de les. Ik adviseer dan altijd om in onze bibliotheek te kijken naar gemaakte lessen door andere docenten of kanalen. Je hoeft natuurlijk niet een hele les te gebruiken, maar kunt ook losse slides personaliseren tot een nieuwe eigen les. 

Vaak is het doorvragen en kijken naar het achterliggende probleem, dan is de oplossing dichtbij. Bijvoorbeeld wanneer een docent op de chat laat blijken dat ze graag tijd besparen tijdens het maken van de les.
Joy
alt

3. Wat doet een customer success manager?

Een customer success manager bij LessonUp is continu bezig met het helpen van docenten. Dit doe ik door vragen te beantwoorden, tips te geven en help artikelen te schrijven. Daarnaast houd ik mij  bezig met het organiseren van workshops en webinars. Ik werk veel samen met onze certified educators. Zij verzorgen webinars en workshops voor docenten, zodat zij ons platform nog beter leren kennen. Ik plan trainingen in, heb contact met scholen en verzorg de evaluaties. Door de feedback kunnen we verbeteringen doorvoeren. 

Webinars ontwikkelen en begeleiden vind ik ook leuk. Inmiddels verzorgen we verschillende soorten webinars, ‘live’ en ‘on demand’. On demand webinars zijn webinars die op ieder moment te bekijken zijn, een docent kiest zelf wanneer.

"Hoe behoud ik dan de concentratie van de leerlingen?" Mijn tip is: niet te veel tekst op de slides en zet af en toe een interactieve vraag in. Dan blijft het interessant, en leerlingen weten dat ze moeten opletten.
Joy
alt

4. Wat is de vraag die je het meest gesteld wordt?

Veel docenten vragen: ‘Hoe maak ik mijn les interactief, zonder er te veel tijd aan kwijt te zijn?’ Dat kan eenvoudig door een interactieve onderdeel toe te voegen,  zoals bijvoorbeeld een spinner of de poll. Maar ik vertel ze ook dat we een bibliotheek vol kant en klare lessen hebben—meer dan 1.5 miljoen! 

Er zijn ook docenten die het spannend vinden om leerlingen met hun telefoon of laptop mee te laten doen aan een les. De achterliggende vraag in dat geval is vaak ‘hoe behoud ik dan de concentratie van de leerlingen?’ Het is belangrijk om de les interessant genoeg te houden, dit geldt natuurlijk niet alleen bij een LessonUp les, dat is altijd belangrijk. Mijn tip is: niet te veel tekst op de slides en zet af en toe een interactieve vraag in.

"Geen enkele vraag is een gekke vraag, zeg ik altijd ;)" De grappigste vragen komen van leerlingen. Zij vragen of we kunnen helpen met het huiswerk. Dit kan natuurlijk niet. Of die keer dat ik de bijdehante vraag kreeg of ik mee op date wilde...
Joy
alt

5. Wat is jouw favoriete interactieve onderdeel in LessonUp en waarom?

Mijn favoriete onderdeel is de interactieve video. Vroeger was ik altijd snel afgeleid, waardoor ik niet goed onthield wat er in het filmpje gezegd werd. Dan had het geholpen om te weten dat er een vraag kwam tijdens het kijken van de video. Bij de interactieve video is het mogelijk om na bijvoorbeeld twee minuten een vraag te kunnen stellen. Hierdoor moeten de leerlingen echt opletten: zo simpel en super efficiënt. Balen dat dit er niet was toen ik op school zat!

Een andere favoriet is de spinner. Wat ik fijn vind aan de spinner is dat elke leerling de mogelijkheid krijgt om aan de beurt te komen.

Heb je interesse in een workshop of een webinar over LessonUp?