Ontdek de wijsheid van Aboriginal droomtijdverhalen

Ontdek de wijsheid van Aboriginal droomtijdverhalen
1 / 14
next
Slide 1: Slide

This lesson contains 14 slides, with interactive quizzes and text slides.

Items in this lesson

Ontdek de wijsheid van Aboriginal droomtijdverhalen

Slide 1 - Slide

This item has no instructions

Leerdoel
Aan het einde van deze les kun je vier activiteiten noemen die geïnspireerd zijn op Aboriginal droomtijdverhalen en kun je deze activiteiten uitvoeren met behulp van de hoge orde denkvaardigheden van Bloom.

Slide 2 - Slide

De docent legt de lesdoelen uit en zorgt ervoor dat de studenten deze begrijpen.
Wat weet je al over Aboriginal droomtijdverhalen?

Slide 3 - Mind map

This item has no instructions

Wat zijn droomtijdverhalen?
Aboriginals vertellen al eeuwenlang verhalen over de droomtijd, de schepping van de wereld. Deze verhalen bevatten vaak belangrijke boodschappen en lessen.

Slide 4 - Slide

De docent vertelt kort over wat Aboriginal droomtijdverhalen zijn en waarom ze belangrijk zijn voor de Aboriginal cultuur.
Activiteit 1: Verhalen delen
Deel een verhaal uit de droomtijd met de klas. Bespreek de boodschap van het verhaal en vraag de studenten om na te denken over hoe de boodschap relevant kan zijn in hun eigen leven.

Slide 5 - Slide

De docent kan een verhaal uitkiezen en deze op een interactieve manier delen met de klas, bijvoorbeeld door middel van een toneelstukje of poppenspel.
Activiteit 2: Verhalen schrijven
Laat de studenten in groepjes hun eigen droomtijdverhaal schrijven. Moedig hen aan om na te denken over de boodschap van hun verhaal en hoe ze creatief kunnen zijn met de personages en gebeurtenissen.

Slide 6 - Slide

De docent kan de studenten in groepjes verdelen en hen helpen bij het schrijven van hun verhalen.
Activiteit 3: Verhalen tekenen
Laat de studenten hun verhaal tekenen en maak er een boek van. Bespreek hoe de afbeeldingen het verhaal versterken en de boodschap overbrengen.

Slide 7 - Slide

De docent kan de studenten helpen bij het binden of inbinden van de boeken en hen aanmoedigen om creatief te zijn met hun tekeningen.
Activiteit 4: Verhalen vertellen
Laat de studenten hun droomtijdverhaal aan de klas vertellen. Moedig hen aan om te letten op hun presentatievaardigheden en om de boodschap van hun verhaal duidelijk over te brengen.

Slide 8 - Slide

De docent kan de studenten helpen bij het voorbereiden van hun presentatie en hen feedback geven op hun presentatievaardigheden.
Hoge orde denkvaardigheden van Bloom
De activiteiten van deze les zijn ontworpen om de hoge orde denkvaardigheden van Bloom te gebruiken, zoals analyseren, evalueren en creëren.

Slide 9 - Slide

De docent legt kort uit wat de hoge orde denkvaardigheden van Bloom zijn en hoe ze in de activiteiten van deze les worden gebruikt.
Reflectie
Beschrijf een boodschap die je hebt geleerd uit deze les en hoe je deze in je eigen leven kunt toepassen.

Slide 10 - Slide

De docent kan de studenten aanmoedigen om na te denken over wat ze hebben geleerd en hoe ze deze kennis kunnen toepassen in hun eigen leven.
Einde van de les
Bedankt voor het meedoen aan deze les. Ik hoop dat je hebt genoten van het leren over Aboriginal droomtijdverhalen en hoe je deze verhalen kunt gebruiken om je eigen creativiteit en denkvaardigheden te verbeteren.

Slide 11 - Slide

De docent sluit de les af en herinnert de studenten aan de belangrijkste punten die in de les zijn besproken.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.

Slide 12 - Open question

De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.

Slide 13 - Open question

De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.

Slide 14 - Open question

De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.