This lesson contains 22 slides, with interactive quizzes and text slides.
Items in this lesson
Voetbal: Alles wat je moet weten!
Slide 1 - Slide
This item has no instructions
Leerdoelen
- De geschiedenis van voetbal ontdekken - De regels van voetbal leren - De verschillende posities op het veld kennen - De belangrijkste voetbaltermen begrijpen
Slide 2 - Slide
Begin deze les door de leerdoelen te introduceren. Dit zal helpen bij het begrijpen en onthouden van de belangrijkste informatie.
Wat weet jij al over voetbal?
Slide 3 - Mind map
This item has no instructions
Geschiedenis van voetbal
Voetbal begon in Engeland in de 19e eeuw als een sport voor de arbeidersklasse. Het is nu de meest populaire sport ter wereld.
Slide 4 - Slide
Vertel de geschiedenis van voetbal en bespreek de oorsprong van de sport en hoe het zich heeft ontwikkeld tot de populaire sport die het nu is.
Regels van voetbal
Het doel van voetbal is om meer doelpunten te scoren dan de tegenstander. Het spel wordt gespeeld met 11 spelers per team en één bal.
Slide 5 - Slide
Leg de belangrijkste regels van voetbal uit, zoals het doel van het spel, de grootte van het veld, het aantal spelers per team, enz.
Posities op het veld
Er zijn verschillende posities op het veld, zoals aanvaller, middenvelder, verdediger en keeper. Elke positie heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en taken.
Slide 6 - Slide
Beschrijf de verschillende posities op het veld en wat hun rol is in het team. Bespreek ook hoe de posities kunnen verschillen in verschillende formaties.
Belangrijkste voetbaltermen
Er zijn veel voetbaltermen die je moet kennen, zoals doelpunt, corner, penalty, scheidsrechter en buitenspel.
Slide 7 - Slide
Geef een lijst van de belangrijkste voetbaltermen die studenten moeten begrijpen om het spel te kunnen volgen.
Voetbalwedstrijd
Een voetbalwedstrijd duurt 90 minuten en is verdeeld in twee helften van 45 minuten. Het team met de meeste doelpunten aan het einde van de wedstrijd wint.
Slide 8 - Slide
Beschrijf hoe een voetbalwedstrijd verloopt en hoe het scoren van doelpunten en het winnen van games werkt.
Voetbaluitrusting
Voetballers dragen scheenbeschermers, voetbalschoenen en een tenue. Keepers dragen speciale handschoenen en kleding.
Slide 9 - Slide
Beschrijf welke uitrusting voetballers en keepers dragen en waarom het belangrijk is om de juiste uitrusting te hebben.
Voetbalveld
Een voetbalveld is rechthoekig en heeft een lengte van 100-130 meter en een breedte van 50-100 meter. Het heeft ook een middencirkel, doelgebieden en een strafschopgebied.
Slide 10 - Slide
Beschrijf de afmetingen en kenmerken van een standaard voetbalveld en leg uit waarvoor de verschillende gebieden op het veld worden gebruikt.
Voetbalstrategieën
Verschillende strategieën kunnen worden gebruikt in voetbal, zoals aanvallend, verdedigend of counteren. Het is belangrijk om te weten welke strategieën bij welke situaties passen.
Slide 11 - Slide
Beschrijf de verschillende voetbalstrategieën en welke situaties geschikt zijn voor elke strategie. Bespreek ook hoe strategieën kunnen worden aangepast aan verschillende tegenstanders.
Voetbalcompetities
Er zijn veel voetbalcompetities over de hele wereld, zoals de Champions League, de Eredivisie en de Premier League. Elk heeft zijn eigen regels en format.
Slide 12 - Slide
Beschrijf de verschillende voetbalcompetities die er zijn en de regels en formaten die bij elke competitie horen. Bespreek ook de verschillende teams en spelers die in elke competitie spelen.
Voetbalfans
Voetbal heeft veel gepassioneerde fans over de hele wereld. Fans dragen vaak het tenue en zingen liedjes en aanmoedigingen voor hun team.
Slide 13 - Slide
Beschrijf hoe voetbalfans zich gedragen en waarom voetbal zo'n gepassioneerde sport is. Bespreek ook de rivaliteit tussen verschillende teams en fans.
Bekende voetballers
Er zijn veel beroemde voetballers over de hele wereld, zoals Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar. Deze spelers hebben allemaal hun eigen stijl en vaardigheden.
Slide 14 - Slide
Beschrijf enkele van de bekendste voetballers ter wereld en hun prestaties. Bespreek ook welke vaardigheden en stijlen deze spelers hebben.
Voetbalrecords
Er zijn veel records in voetbal, zoals het hoogste aantal doelpunten in een seizoen en de snelste hattrick. Records worden vaak bijgehouden en zijn belangrijk voor de geschiedenis van de sport.
Slide 15 - Slide
Beschrijf enkele van de belangrijkste records in voetbal en welke spelers deze records hebben gebroken. Bespreek ook waarom records belangrijk zijn voor de geschiedenis van de sport.
Voetbalfeiten
Wist je dat het record voor de meeste doelpunten in een carrière in handen is van Pelé met 1281 doelpunten? Of dat het eerste WK voetbal werd gehouden in 1930 in Uruguay? Er zijn veel interessante feiten over voetbal die je moet weten!
Slide 16 - Slide
Deel enkele interessante feiten over voetbal met de studenten om hun interesse in de sport verder aan te wakkeren.
Quiz
Test nu je kennis met deze quiz over voetbal!
Slide 17 - Slide
Maak een quiz over de belangrijkste informatie die in deze les is besproken om te zien hoeveel studenten hebben geleerd.
Bronnen
- FIFA - KNVB - UEFA - Wikipedia
Slide 18 - Slide
Geef enkele bronnen voor meer informatie over voetbal.
Einde van de les
Bedankt voor het volgen van deze les over voetbal!
Slide 19 - Slide
Sluit af door de leerlingen te bedanken voor hun deelname en hen aan te moedigen om meer te leren over de sport die zo belangrijk is voor veel mensen over de hele wereld.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.
Slide 20 - Open question
De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.
Slide 21 - Open question
De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.
Slide 22 - Open question
De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.