L4. Reflectie op hands-on opdracht en verbeterpunten in softwareontwikkeling
Reflectie op hands-on opdracht en verbeterpunten in softwareontwikkeling
1 / 13
next
Slide 1: Slide
This lesson contains 13 slides, with interactive quizzes and text slides.
Items in this lesson
Reflectie op hands-on opdracht en verbeterpunten in softwareontwikkeling
Slide 1 - Slide
This item has no instructions
Leerdoel
Aan het einde van de les kun je reflecteren op een hands-on opdracht en leerpunten en verbetergebieden identificeren in softwareontwikkeling.
Slide 2 - Slide
Op deze slide wordt het leerdoel van de les gepresenteerd. Bespreek dit met de studenten en zorg ervoor dat ze begrijpen wat ze aan het einde van de les zullen kunnen.
Wat weet je al over reflectie en verbeterpunten in softwareontwikkeling?
Slide 3 - Mind map
This item has no instructions
Wat is reflectie?
Reflectie is het bewust terugkijken op je eigen handelen om ervan te leren en verbeteringen aan te brengen.
Slide 4 - Slide
Bespreek met de studenten wat reflectie betekent en waarom het belangrijk is in het leerproces. Vraag hen om voorbeelden te geven van situaties waarin ze hebben gereflecteerd.
Waarom is reflectie belangrijk in softwareontwikkeling?
Reflectie stelt softwareontwikkelaars in staat om hun werk te evalueren, problemen te identificeren en verbeteringen aan te brengen in hun code en processen.
Slide 5 - Slide
Leg uit waarom reflectie belangrijk is in de context van softwareontwikkeling. Bespreek de voordelen van reflectie en hoe het kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van code en softwareprojecten.
Hands-on opdracht
Voer een hands-on opdracht uit waarbij studenten een stuk software moeten ontwikkelen of bestaande code moeten verbeteren.
Slide 6 - Slide
Geef de studenten een praktische opdracht waarbij ze software moeten ontwikkelen of bestaande code moeten verbeteren. Zorg ervoor dat de opdracht relevant is voor het onderwerp van de les.
Reflectie op de opdracht
Laat de studenten nadenken over hun ervaring met de hands-on opdracht en hun prestaties evalueren. Vraag hen om leerpunten en gebieden voor verbetering te identificeren.
Slide 7 - Slide
Moedig de studenten aan om na te denken over hun ervaring met de hands-on opdracht. Vraag hen om specifieke leerpunten en gebieden voor verbetering te identificeren. Dit kan individueel of in groepen worden gedaan.
Bespreken van reflectieresultaten
Laat de studenten hun reflectieresultaten delen en bespreek ze als een klas. Moedig open discussie en feedback aan.
Slide 8 - Slide
Geef de studenten de gelegenheid om hun reflectieresultaten te delen en bespreek ze als een klas. Moedig open discussie en feedback aan om het reflectieproces te versterken.
Identificeren van verbetergebieden
Help de studenten bij het identificeren van specifieke gebieden waarin ze hun softwareontwikkelingsvaardigheden kunnen verbeteren.
Slide 9 - Slide
Werk samen met de studenten om specifieke gebieden te identificeren waarin ze hun softwareontwikkelingsvaardigheden kunnen verbeteren. Geef suggesties en begeleid hen bij het stellen van realistische doelen.
Actieplan
Laat de studenten een actieplan opstellen om aan hun verbetergebieden te werken. Moedig hen aan om specifieke acties en deadlines op te nemen.
Slide 10 - Slide
Help de studenten bij het opstellen van een actieplan om aan hun verbetergebieden te werken. Moedig hen aan om specifieke acties en deadlines op te nemen. Dit kan individueel of in groepen worden gedaan.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.
Slide 11 - Open question
De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.
Slide 12 - Open question
De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.
Slide 13 - Open question
De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.