Kritisch nadenken over werkvelden in media, vormgeving en ICT

Kritisch nadenken over werkvelden in media, vormgeving en ICT
1 / 13
suivant
Slide 1: Diapositive

Cette leçon contient 13 diapositives, avec quiz interactifs et diapositives de texte.

Éléments de cette leçon

Kritisch nadenken over werkvelden in media, vormgeving en ICT

Slide 1 - Diapositive

Cet élément n'a pas d'instructions

Leerdoel
Aan het einde van de les kun je kritisch nadenken over verschillende werkvelden en realistische praktijkopdrachten in media, vormgeving en ICT.

Slide 2 - Diapositive

Leg aan het begin van de les het leerdoel uit aan de leerlingen.
Wat weet je al over werkvelden in media, vormgeving en ICT?

Slide 3 - Carte mentale

Cet élément n'a pas d'instructions

Wat zijn werkvelden?
Werkvelden zijn de verschillende gebieden waarin mensen werken. Bij media, vormgeving en ICT kun je bijvoorbeeld denken aan grafisch ontwerp, webontwikkeling, en social media marketing.

Slide 4 - Diapositive

Bespreek met de leerlingen wat werkvelden zijn en geef voorbeelden in media, vormgeving en ICT.
Realistische praktijkopdrachten
Bij realistische praktijkopdrachten werk je aan echte projecten die je voorbereiden op het werkveld. Dit kunnen bijvoorbeeld ontwerpopdrachten zijn waarbij je een logo of website moet maken.

Slide 5 - Diapositive

Leg uit wat realistische praktijkopdrachten zijn en hoe ze kunnen helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden voor het werkveld.
Soft skills in groepjes en duo's
Soft skills zijn vaardigheden zoals samenwerken, communiceren en probleemoplossend denken. In groepjes en duo's kun je deze soft skills oefenen door samen te werken aan opdrachten.

Slide 6 - Diapositive

Leg uit wat soft skills zijn en waarom ze belangrijk zijn in het werkveld. Bespreek hoe leerlingen in groepjes en duo's kunnen werken aan het ontwikkelen van deze vaardigheden.
Opdracht: Kritisch nadenken over werkvelden
In deze opdracht gaan jullie kritisch nadenken over verschillende werkvelden in media, vormgeving en ICT. Jullie moeten per werkveld bedenken welke vaardigheden belangrijk zijn en waarom.

Slide 7 - Diapositive

Leg de opdracht uit aan de leerlingen. Zorg ervoor dat ze in groepjes werken en geef ze voldoende tijd om na te denken en te discussiëren.
Opdracht: Realistische praktijkopdrachten
Voor deze opdracht gaan jullie in duo's werken aan een realistische praktijkopdracht. Kies een werkveld en bedenk een praktijkopdracht die past bij dat werkveld. Presenteer jullie idee aan de klas.

Slide 8 - Diapositive

Leg de opdracht uit aan de leerlingen. Laat ze in duo's werken en geef ze voldoende tijd om een praktijkopdracht te bedenken. Moedig creativiteit aan en laat ze hun ideeën presenteren aan de klas.
Reflectie
Wat hebben jullie geleerd over werkvelden en realistische praktijkopdrachten? Wat vonden jullie het meest interessant? Wat vonden jullie het moeilijkst?

Slide 9 - Diapositive

Stimuleer een discussie onder de leerlingen en laat ze reflecteren op wat ze hebben geleerd en welke aspecten ze interessant of uitdagend vonden.
Samenvatting
Vandaag hebben we geleerd over verschillende werkvelden in media, vormgeving en ICT. We hebben ook gekeken naar realistische praktijkopdrachten en hoe we soft skills kunnen ontwikkelen in groepjes en duo's.

Slide 10 - Diapositive

Vat de belangrijkste punten van de les samen en benadruk wat de leerlingen vandaag hebben geleerd.
Schrijf 3 dingen op die je deze les hebt geleerd.

Slide 11 - Question ouverte

De leerlingen voeren hier drie dingen in die ze in deze les hebben geleerd. Hiermee geven ze aan wat hun eigen leerrendement van deze les is.
Schrijf 2 dingen op waarover je meer wilt weten.

Slide 12 - Question ouverte

De leerlingen voeren hier twee dingen in waarover ze meer zouden willen weten. Hiermee vergroot je niet alleen betrokkenheid, maar geef je hen ook meer eigenaarschap.
Stel 1 vraag over iets dat je nog niet zo goed hebt begrepen.

Slide 13 - Question ouverte

De leerlingen geven hier (in vraagvorm) aan met welk onderdeel van de stof ze nog moeite. Voor de docent biedt dit niet alleen inzicht in de mate waarin de stof de leerlingen begrijpen/beheersen, maar ook een goed startpunt voor een volgende les.