Eigen vaardigheid portfolio KO Beeldend 4 oktober 2021

beeldende vorming



Eigen vaardigheid
voortgangsportpolio KO


1 / 14
suivant
Slide 1: Diapositive
beeldende vormingHBOStudiejaar 1

Cette leçon contient 14 diapositives, avec quiz interactifs, diapositives de texte et 1 vidéo.

time-iconLa durée de la leçon est: 50 min

Introduction

druktechnieken

Éléments de cette leçon

beeldende vorming



Eigen vaardigheid
voortgangsportpolio KO


Slide 1 - Diapositive

Met welke beeldende technieken heb jij ervaring?

Slide 2 - Carte mentale

Leeruitkomst 2
Je documenteert en/of visualiseert en onderbouwt op een creatieve manier de voortgang van jouw eigen vaardigheid op het gebied van dans/drama, muziek en beeldende vorming en je kunt deze vaardigheid actief inzetten in het basisonderwijs.

4. Je daagt jezelf uit met nieuwe kunstzinnige vaardigheden die aantoonbaar aansluiten bij jouw ontwikkeling.
5. Je toont per kunstvak aan welk creatief proces jij hebt doorlopen (startpunt, ontwikkeling, tot wat je hebt bereikt) om jouw eigen vaardigheid te ontwikkelen en verwoordt op welk gebied je je nog verder zou willen ontwikkelen.
6. Je maakt zichtbaar en/of hoorbaar hoe je de nieuw ontwikkelde vaardigheden inzet in het basisonderwijs.
7. Je relateert jouw doorlopen ontwikkeling aan de literatuur behorend bij ieder vakgebied.

Slide 3 - Diapositive

Suggestie van stappenplan om aan de leeruitkomst en indicatoren te voldoen. In deze leeruitkomst ontwikkel je je eigen vaardigheid binnen iedere discipline. Deze suggestie is gericht op beeldende vorming
Suggestie voor een stappenplan om aan de leeruitkomst en indicatoren te voldoen. In deze leeruitkomst ontwikkel je je eigen vaardigheid binnen iedere discipline. Deze suggestie is gericht op beeldende vorming.

1. Omschrijf jouw vaardigheden aan de hand van hoofdstuk 8 en 9 van Van Onna & Jacobse (2021) op het gebied van beeldende materialen, technieken en beeldaspecten. Op deze wijze verzamel je bewijslast voor indicator 4.
2. Bepaal aan de hand van jouw situatie wat voor jou verrijkende ervaringen met beeldende vorming zijn. Op deze wijze verzamel je bewijslast voor indicator 4.
3. Bekijk in de beeldende kunst wat gemaakt wordt met deze materialen en technieken, dit beeldaspect of thema. Op deze wijze verzamel je bewijslast voor indicator 4.
4. Kies minimaal twee materialen/technieken die direct toepasbaar zijn in het basisonderwijs waar jij je verder in wilt ontwikkelen en maak hier minimaal twee beeldende producten mee, zowel tweedimensionaal als driedimensionaal; Op deze wijze verzamel je bewijslast voor indicator 4 en indicator 5.
5. Bepaal op basis van de vorige stappen welke les beeldend je wilt geven. Op deze wijze verzamel je bewijslast voor indicator 6.
6. Geef een les beeldende vorming waarin je voor jou nieuw beeldend materiaal/nieuwe techniek inzet in de klas. Op deze wijze verzamel je bewijslast voor indicator 6.
Maak een reflectieverslag waarin je jouw proces zichtbaar maakt. Ondersteun jouw verslag met foto’s van het beeldend proces. Beschrijf op welke wijze je uit jouw comfortzone bent gegaan, waar je tevreden over bent en waarin je je nog verder zou willen ontwikkelen en koppel dit aan de vakliteratuur. Op deze wijze verzamel je bewijslast voor indicator 7.


Slide 4 - Diapositive

Beeldend
Opbouw van een beeldende vormingles
Inspireren
Informeren
Instrueren
uitvoeren
reflecteren

Slide 5 - Diapositive

Didactische route beeldende vorming

Slide 6 - Diapositive

www.laatmaarleren.nl

Inlognaam: student@inholland.nl

wachtwoord:
hpT-GWL

Slide 7 - Diapositive

Slide 8 - Lien

Slide 9 - Vidéo

stippenmuseum maken
Op elke tafel staat een ander materiaal klaar
Maak 1 of meerder stippen voor ons museum met het materiaal op de tafel, maak een foto en upload deze in ons digitale museum en maak een volgende met een ander materiaal
timer
20:00

Slide 10 - Diapositive

Maak een foto van je stip

Slide 11 - Question ouverte

reflecteren
Hang je stip op in het stippenmuseum

Wat voor vragen stel je

Slide 12 - Diapositive

Slide 13 - Lien

Vragen?

Slide 14 - Diapositive