De Zilveren Weken: Dit jaar wil ik…

Jan-Wolter leaning his head against his fist

Jan-Wolter Smit

Head of Education

Het hele jaar werk je als docent aan de groepsdynamiek. Toch zijn er periodes waarin de groepsvorming en sfeer in de klas extra aandacht nodig hebben. Dit geldt voor het PO, maar zeker ook voor het VO en MBO. De eerste twee weken na de kerstvakantie, de Zilveren Weken is de kans om hier aandacht aan te geven. Voor deze periode ontwikkelde LessonUp een dynamische les.

alt

De Zilveren Weken

Ongeacht welke groepen je les geeft, focus op sfeer, veiligheid en groepsregels is altijd goed. De weken na de kerstvakantie zijn bij uitstek het moment om met de groep even stil te staan bij het afgelopen half jaar en vooruit te kijken naar de tweede helft van het schooljaar.

Hoe gaat het in jouw klas? Is de klas het nog steeds eens met de regels in de groep? Voelt iedereen zich veilig? Wat willen we het komende jaar handhaven of juist aanpassen?

alt

LessonUp en de Zilveren Weken

Speciaal voor de Zilveren Weken ontwikkelde LessonUp voor alle schoolniveaus een interactieve, kant-en-klare les. Een dynamische energizer om vooruit te blikken op het komende jaar. Met behulp van de spinner is een werkvorm ontstaan waarmee je in 15 minuten de voornemens van de leerlingen, van jou als docent én de groep als geheel kunt bespreken! 

Tip: voor meer interactie in de klas, toon je de les op het digibord en gebruik geen devices.

alt

Laat LessonUp je inspireren

Met onze direct in te zetten themalessen willen we je graag ondersteunen, maar ook inspireren. Typerend voor de lessen van LessonUp is namelijk dat je de werkvormen naar eigen inzicht kan aanpassen. Plaats de Zilveren Weken-spinner in een eigen les of voeg vragen toe die passen bij jouw groep. 

Uiteraard is de les kant-en-klaar en direct in te zetten, maar we dagen je graag uit om er jouw eigen draai aan te geven!

Start het jaar met een interactieve les om de goede voornemens van jouw klas te bespreken!