4 manieren om tijd te besparen met Maia, dé AI-assistent voor docenten

Jan-Wolter leaning with his head against his fist

Jan-Wolter Smit

Head of Education

NL- bespaar tijd met AI

Terwijl ChatGPT bekend staat om de veelzijdige mogelijkheden, is AI-assistent Maia speciaal ontwikkeld voor de onderwijssector. Maia helpt docenten om sneller gestructureerde lessen te maken. Benieuwd hoe? Lees op welke 4 manieren Maia tijd bespaart en probeer het zelf uit.

smiley on pc pictogram

8.000+ lessen gecreërd met Maia

2 people pictogram

11.500,000+ leerlingen betrokken

poll pictogram

1.700.000+ LessonUp lessen gegeven

alt

Bespaar tijd bij het creëren van je les voor morgen

Door Maia bespaar je veel tijd omdat Maia alle informatie rondom een onderwerp zoekt en een voorstel doet voor een lesstructuur. Maia maakt een lessuggestie volgens een bewezen pedagogische structuur. De les start met het activeren van de voorkennis van studenten via een mindmap en eindigt met drie open vragen aan iedere student. Je kunt Maia instrueren met eigen input, gekopieerde tekst of een foto/afbeelding met tekst. Op basis van jouw informatie gaat Maia aan de slag en maakt een lesvoorstel.

alt

Benut je tijd optimaal en maak inspirerende lessen

Met Maia kun je lessen maken over vrijwel alles. Je kunt een foto maken van een museumplaat, een brochure of een informatiebord en deze omzetten in klassikale lessen. Kopieer vragen uit een oud examen of haal delen uit een syllabus en laat Maia hier vervolgens een gestructureerde lesopzet van maken. Probeer het zelf uit en ervaar het gemak en de snelheid om een les te maken op basis van de inhoud die jij met je klas wilt delen.

Maia kan binnen 2 minuten een aantal quizzen maken van een dia. Selecteer de quiz die het beste bij de les past en voeg die aan je les toe.
Claire Coates
Education Specialist
alt

Voeg interactiviteit toe aan je lessen

De meeste leerlingen houden van digitale quizzen! Een quiz zorgt voor interactie en leerlingen zien direct of het antwoord goed of fout is. Maia helpt jou door maximaal vijf quizzen of polls over elk gekozen onderwerp te maken. Het enige wat jij hoeft te doen, is naar een bestaande LessonUp-les te gaan, de dia('s) te selecteren en de knop ‘Vraag Maia' te gebruiken. Gebruik de quiz of poll om een momentopname te maken van hoe de klas ervoor staat en of ze de stof begrijpen. Deze waardevolle informatie helpt je om misverstanden in een vroeg stadium op te sporen en de juiste vervolgvragen te formuleren.

alt

Maak sneller je eerste digitale les

Als je nog nooit een digitaal lesplatform hebt gebruikt, kan het veel tijd kosten om uit te zoeken hoe je je eerste digitale les maakt. Met de steun van Maia worden de eerste stappen op weg naar het creëren van een digitale les grotendeels geautomatiseerd. Verspil geen tijd door je af te vragen waar je moet beginnen maar laat Maia jou op weg helpen met een gestructureerde lessuggestie. Vervolgens kun je de lessuggestie eenvoudig bewerken en afstemmen op de behoeften van je leerlingen en aanvullen met quizzen en polls.

Probeer Maia zelf uit en gebruik het handige stappenplan in de gratis Maia handleiding