Maak kennis met onze nieuwe lesbewerker: de toekomst van lescreatie

Vol enthousiasme laten we je kennismaken met onze nieuwe lesbewerker! We willen je er wel op wijzen dat deze is gelanceerd in bèta. Dit houdt in dat we nog volop aan het ontwikkelen zijn om functionaliteiten toe te voegen en te verbeteren.

Lees verder om te ontdekken wat de voordelen zijn van de nieuwe lesbewerker, welke interactieve functies al ondersteund worden en wat je de komende maanden kunt verwachten.

De belangrijkste updates in de nieuwe lesbewerker:

  1. Upgrade je PowerPoints: importeer, bewerk en voeg interactiviteit toe
  2. Ontdek het gemak van de vernieuwde en intuïtieve interface
  3. Bewerk moeiteloos je slides en componenten
  4. Personaliseer je lessen met meer opties en instellingen
  5. Bewerk lessen samen met je collega's in real-time

1. Upgrade je PowerPoints: importeer, bewerk en voeg interactiviteit toe

In onze nieuwe lesbewerker kun je jouw PowerPoint-les importeren in LessonUp en volledig naar wens aanpassen. In tegenstelling tot de klassieke lesbewerker, die je tot op heden gebruikt voor het maken van je lessen, redigeer je nu na de import je tekst, versleep je afbeeldingen en voeg je desgewenst interactieve slides toe aan de les.

We hebben geluisterd naar je feedback, want onze nieuwe lesbewerker converteert je PowerPoint-componenten –tekst, afbeeldingen en andere componenten– automatisch naar bewerkbare onderdelen. Zo heb je binnen een handomdraai je PowerPoint-les omgezet naar een bewerkbare LessonUp-les, waaraan je interactieve slides kan toevoegen.

Het importeren van PowerPoint is in beta en ondersteunt nog niet alle componenten, zoals bijvoorbeeld een grafiek of tabel. Deze niet-ondersteunde componenten worden automatisch omgezet in afbeeldingen, zodat de oorspronkelijke uitstraling van je les behouden blijft. Voor meer details over het importeren van PowerPoint-lessen en welke componenten ondersteund worden, lees verder in ons Help Center.

Ondersteunde interactieve functionaliteiten in de nieuwe lesbewerker

interactive-mind map

Woordwolk

Activeer voorkennis van je studenten met de woordwolk

interactive-quiz icon

Quizvraag

Test de kennis van je studenten met quizvragen

interactive-open question icon

Open vraag

Gebruik de open vraag om je studenten te vragen naar specifieke onderwerpen

2. Ontdek het gemak van de vernieuwde en intuïtieve interface

We hebben onze interface volledig vernieuwd. De nieuwe lesbewerker is intuïtiever in gebruik en voelt vertrouwd omdat we ons hebben laten inspireren door tools die je al veel gebruikt. Functionaliteiten die hieraan bijdragen zijn:

  • Hulplijnen: Positioneer je componenten nauwkeurig door middel van hulplijnen.
  • Verplaatsen: Selecteer meerdere componenten tegelijk en verplaats deze in één keer. 
  • Tekst wijzigen: Wijzig en verwijder tekst op iedere slide, ongeacht de layout.
  • Snelle acties: Wijzig je lettertype, kleur of stijl door gebruik te maken van de snelle acties die verschijnen wanneer je een component selecteert.
  • Bewerkscherm: Bewerk slides in een duidelijk overzicht, met focus op je slides.

3. Bewerk moeiteloos je slides en componenten

We hebben het bewerken van lessen nóg eenvoudiger gemaakt door het aantal benodigde handelingen te minimaliseren. Dit hebben we op twee manieren bereikt:

De zijbalk

Selecteer je een slide of component, dan verschijnt rechts van je scherm een zijbalk. Deze bevat alle beschikbare instellingen voor je slide of component, gegroepeerd per categorie. Je wijzigt eenvoudig je slide-layout, afbeelding-transparantie of tekstkleur. Dankzij de zijbalk bewerk je snel je les en zie je meteen de wijzigingen.


Snelle acties

De snelle acties komen in beeld als je op een component in je slide klikt. Hiermee kun je direct de meest gebruikte wijzigingen aanbrengen in de stijl van je component. Selecteer je tekst en je kunt direct de grootte, lettertype of stijl aanpassen zonder dat je door menu’s hoeft te navigeren.

Door de zijbalk en de snelle acties te introduceren creëer je met minder 'clicks' jouw les en zie je het resultaat van je wijzigingen direct op je slide.

4. Personaliseer je lessen met meer opties en instellingen

We begrijpen hoe belangrijk het is om jouw lessen aan te passen en te personaliseren. Met de nieuwe lesbewerker bieden we je nog meer mogelijkheden je les jouw eigen stijl te geven door:

  • Aanpasbare lettergroottes
  • Meerdere lettertypen binnen één tekstvak
  • Transparantie voor afbeeldingen
  • Hoekafronding voor afbeeldingen
  • En er komt nog meer…

Lesgeven

Niet alleen het creëren van lessen is makkelijker gemaakt, ook het lesgeven hebben we verbeterd:

  • De zichtbaarheid van de QR- en lescode is verbeterd, waardoor het voor studenten en leerlingen makkelijker wordt toegang te krijgen tot jouw interactieve les.
  • De slide-navigatie is verbeterd, waardoor je meer controle hebt om moeiteloos naar elke slide te navigeren.

5. Bewerk lessen samen met je collega's in real-time

Een van de grote voordelen van LessonUp is dat je eenvoudig samen lessen kunt maken en delen met collega’s. Tot nu toe was echter niet te zien of en door wie er wijzigingen waren aangebracht in jouw les. Met de nieuwe lesbewerker kun je in real-time zien wie je les bekijkt óf bewerkt! Net als in gedeelde documenten op Microsoft of Google, kun je nu ook zien welke wijzigingen jouw collega aanbrengt. Dit maakt het eenvoudig om wijzigingen te coördineren en samen met je team de les te optimaliseren.

Het beste moet nog komen!

De lancering van onze nieuwe lesbewerker zien we als een nieuw hoofdstuk voor LessonUp. We gaan vol enthousiasme door om het lesgeven nóg interactiever en leuker te maken. Bekijk dan ook vooral onze Help Center-artikelen hieronder voor meer details over de huidige functionaliteiten, komende verbeteringen en aanvullende informatie.


Jouw feedback is voor ons heel belangrijk. Deel je gedachten door de vragenlijst over de nieuwe lesbewerker in te vullen of neem contact met ons op via de chat.