LessonUp als alternatief voor Nearpod
Er zijn diverse online leerplatforms beschikbaar en zij richten zich allemaal op net iets anders. Hoe weet je als docent de juiste keus te maken. We geven je de verschillen tussen LessonUp en Nearpod en leggen uit waarom LessonUp de betere keus is.
1. LessonUp voorziet in een gratis, tijdbesparende AI assistent, Maia
Niet iedere docent wil zijn lessen AI ondersteund vormgeven. Vandaar dat we je de mogelijkheid bieden hier bewust voor te kiezen. Laat Maia, onze AI assistent, je werkdruk verlagen door lessen voor je te ontwikkelen. Binnen een pedagogisch verantwoorde structuur wordt voor ieder thema op basis van tekst of beeld een actieve les gevormd. Op dit moment biedt Nearpod nog geen AI ondersteuning.
2. LessonUp is meer waar voor je geld
Voor slechts een paar kopjes koffie per docent krijg je met LessonUp toegang tot een compleet digitaal leerplatform. Een leerplatform dat lesgeven, lesorganisatie, feedback, toezicht, delen en reflectie mogelijk maakt. En dat binnen de complete school. Voor slechts €7,50 per maand per docent maakt je school gebruik van het complete, brede spectrum aan onderdelen en faciliteiten die LessonUp te bieden heeft. Een unieke, kostenbesparende keuze.
3. Onbeperkt aantal studenten en opslagcapaciteit
LessonUp stelt geen grenzen aan het aantal betrokken leerlingen en heeft onbeperkte opslagcapaciteit. Elk gewenst aantal leerlingen kan bij de les betrokken worden. Of ze nu aanwezig zijn in je lokaal, hybride of online deelnemen. Nearpod heeft ervoor gekozen om het aantal leerlingen dat aan een les kan deelnemen te koppelen aan het soort abonnement dat je kiest.
4. Een populair en interactief onderdeel
Zowel Nearpod als LessonUp bieden interactieve onderdelen om leerlingen actief bij de les te betrekken. Alleen LessonUp heeft een spinner, vaak aangewezen als een van onze meest geliefde onderdelen. De spinner voegt kleur en actie toe aan de les en helpt docenten snel een willekeurige leerling te selecteren. Gebruik aan het eind van de les een spinner met inhoudelijke vragen om begrip te beoordelen of reflectie aan te moedigen. Ook in een op spel gebaseerde les is de spinner een populair onderdeel.
5. LessonUp is intuïtief en gebruiksvriendelijk
Een grote kracht van LessonUp is de gebruiksvriendelijkheid. Zonder intensieve training vooraf creëer je als docent vanaf de start je eigen lessen. Direct na het ontwikkelen van een les kan je het effect ervan ervaren in jouw klas. Je hoeft daarvoor geen extra stappen te zetten. Met de 'Geef Les’-knop ervaar je meteen hoe jouw les er voor je leerlingen uit komt te zien. Wisselen tussen aanpassen en lesgeven doe je dus letterlijk met 1 druk op de knop.
Meer voordelen van lesgeven met behulp van LessonUp
Bespaar tijd bij het voorbereiden van je lessen
Start je nieuwe les door een PowerPoint-presentatie te uploaden. Versterk deze met interactieve onderdelen of laat onze AI-assistent Maia je ondersteunen.
Verhoog de betrokkenheid van je leerlingen
LessonUp biedt je een diversiteit aan interactieve onderdelen om je leerlingen te enthousiasmeren en motiveren: quiz, woordweb, sleepvraag, spinner en meer.
Monitor de voortgang van je leerlingen
Bekijk de resultaten van je leerlingen na elke interactieve slide en in de rapportages. Geef direct feedback en ontdek misvattingen in een vroeg stadium.